Nov izobraževalno-poslovni prostor podjetja Franck

Ob odprtju novega poslovnega središča Franck v Ljubljani so predstavniki podjetja posebej predstavili akademijo Franck. To je izobraževalni program, ki ga vodijo profesionalni baristi Francka. Cilj programa je izboljšati znanje in razumevanje gostinskega osebja o vseh vidikih priprave kave, od zrna do skodelice. Predvsem pa akademija Franck omogoča izpopolnjevanje spretnosti in umetnosti priprave vrhunskega espressa in drugih kavnih napitkov.
Program usposabljanja tako vključuje posebne tečaje, v katerih tečajniki izboljšujejo pripravo kavnih napitkov, pa tudi njihovega okraševanja (latte art) in poznavanja organoleptičnih lastnosti in shranjevanja kave ter pravilne uporabe kavnih aparatov.

Kava Franck

“Vrhunska kakovost surovine je samo eden od pogojev za odlično kavo. Drugi je vešča priprava napitka, in prav za to si prizadevamo s svojimi partnerji v sklopu akademije Franck. Slovenski potrošniki so veliki ljubitelji in poznavalci kave. Kaj prevlada, da se odločimo, v katerem lokalu jo bomo popili, pa lahko razberemo iz svetovnega trenda, ki kaže, da nas pritegneta prav spretnost in umetnost baristov oziroma način, na katerega pripravijo kavo, je poudaril Stanislav Lazić, direktor HoReCa Slovenija.

Stanislav Lazić, Žuža Gorinšek in Ivan Artuković

Foto: Ana Kovač

Na fotografiji: od leve Stanislav Lazić, direktor za kanal HoReCa Slovenija, Žuža Gorinšek, direktorica Franck Slovenija in Ivan Artuković, član uprave podjetja Franck.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si