Nov oblikovalski presežek švedske znamke Fjällräven

KÅNKEN ART

Posebna izdaja ikoničnih nahrbtnikov Kånken, ki sta jo ustvarila švedska umetnika

Švedska blagovna znamka Fjällräven predstavlja nov oblikovalski presežek – posebno izdajo ikonskih nahrbtnikov Kånken Art, ki sta jo ustvarila švedska umetnika Cecilia Heikkilä in Erik Olovsson. Svojo pristno povezanost z naravo sta združila z igrivostjo serije Kånken.  

Nahrbtnik Kånken, ki je že od leta 1978 svetovno znan zaradi svojega ikoničnega oblikovanja in brezkompromisne funkcionalnosti, znova piše zgodovino. V inovativnem sodelovanju dveh švedskih umetnikov je nastalo nekaj izjemnega – serija Kånken Art. Vsak nahrbtnik je izraz ustvarjalnosti. Vsak prodani  nahrbtnik pa skrbi tudi za naravo s pobudo Arctic Fox Initiative.

 

Cecilia Heikkilä je navdih poiskala v nordijski naravi in bogatem živalskem svetu

Cecilia Heikkilä je grafična oblikovalka, ki je med drugim napisala in ilustrirala tudi več otroških slikanic. Živali so stalnica njenega dela in na njeno pravljično oblikovanje vpliva predvsem nordijska narava.
»Zame sta gozd in narava prostora, kjer se dogaja nepredvidljivo in naključno, tako nevarno kot čudovito. Ko se enkrat bolj približamo naravi, jo želimo tudi toliko bolj zaščititi. In ravno to je moj navdih za potisk nahrbtnikov Kånken«, je povedala Cecilia.

»Ko me je Fjällräven povabil k sodelovanju, sem s takoj strinjala. Cilji pobude The Arctic Fox Initiative so mi zelo blizu in blagovna znamka Fjällräven mi je od nekdaj všeč, zato sem ponosna in vesela, da lahko sodelujem.« 

Erik Olovsson je upodobil gore in spreminjajočo se švedsko pokrajino

Erik Olovsson dela na področju grafičnega oblikovanja, oblikovanja izdelkov in pohištva. Vodi lasten studio v Stockholmu, projekte pa rad izvaja na intuitiven in eksperimentalen način.
»Kånken je bil vseskozi prisoten in že med mojim odraščanjem globoko povezan z mojim otroštvom. Zato mi je v čast, da lahko delam na tem projektu, ki je tudi zelo zanimiv izziv«, pove Erik.

»Spominjam se, da smo v času mojega otroštva z družino veliko hodili v hribe. Izkušnja spreminjajoče se pokrajine in nestalnega vremena, ki je pred našimi očmi orisalo nove prizore, je zame nekaj veličastnega in pomembnega. Moj potisk nahrbtnikov Kånken je abstrakten način opisovanja narave, ki so povezani z mojim spomini na gore.«

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si