Nov slovenski celovečerec Prebujanja doživel kino premiero

Po svečani premieri, ki se je odvila v SNG Drama v Ljubljani, so Prebujanja 25. oktobra doživela še pravo kino premiero v ljubljanskem Koloseju.

Na pot kinematografskega predvajanja so dramo, ki je nastala pod režijsko taktirko Petra Bratuše, pospremili številni navdušenci s filmsko ekipo na čelu. Obiskovalci so še pred začetkom filma lahko zaploskali štirim od šestih glavnih igralcev: Katarini Čas, Saši Pavlin Stošić, Juriju Zrnecu in Sebastianu Cavazzi, ki so se pred polno dvorano predstavili v kratkem pogovoru z Boštjanom Romihom.

Sebastian Cavazza

Saša Pavlin Stošić

                                         Katarina Čas in Jurij Zrnec

Drama Prebujanja je prepričljiva in pretresljiva zgodba treh parov na pragu štiridesetih let, ki jih počasi zalezuje kriza srednjih let. V filmu bomo spremljali pare Jano Zupančič in Primoža Pirnata, Sašo Pavlin Stošić in Sebastiana Cavazzo ter Katarino Čas in Jurija Zrneca, ki bodo nastopili v vlogah glavnih protagonistov. Vseh šest osrednjih likov na videz mučijo drugačne težave – eden od njih se znajde v aferi s četrt stoletja mlajšim dekletom, drugi se sooča z zatonom lastne kariere, tretji sreča ljubezen izpred dvajsetih let … – v resnici pa se vsi ukvarjajo z istim pomembnim vprašanjem: kako naprej? Na kakšen način se bodo spopadli z dilemo, na pragu katere se v določenem obdobju življenja lahko znajde vsak od nas, lahko na slovenskih filmskih platnih spremljamo od 26. oktobra.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si