Nov video skupine Perpetuum Jazzile: Samo milijon nas je


Priznana vokalna zasedba Perpetuum Jazzile, ki se zadnje mesece pripravlja na novembrsko predstavitev novega showa Le slovensko, danes predstavlja nov videospot za pesem “Samo milijon nas je”. Priljubljena skladba bo gotovo eden od glasbenih vrhuncev prihajajočega koncerta, prvega v 35-letni zgodovini skupine, ki bo namenjen izključno glasbi slovenskih avtorjev in izvajalcev.

Skladbo “Samo milijon nas je”, ki letos praznuje svojo 30-letnico, je v poznih 90. letih prejšnjega stoletja izvajala priljubljena skupina Agropop. Pesem govori o dobroti, poštenosti, skromnosti in srčnosti. Novi videospot Perpetuum Jazzile v objektiv lovi trenutke, v katerih se vidi, kako lahko s svojimi majhnimi dejanji spremenimo in izboljšamo svet, pomagamo mimoidočim in jim polepšamo dan. Videospot je bil v začetku junija posnet v slikovitih Kopru in Izoli, v njem pa poleg zasedbe Perpetuum Jazzile nastopajo tudi njihovi družinski člani. Nad režijo je bdel režiser Perica Rai. S predstavitvijo novega videospota skupina Perpetuum Jazzile počasi odpira vpogled v prihajajoči veliki koncert Le slovensko, ki bo v soboto, 17. novembra 2018, v ljubljanski Areni Stožice občinstvu prikazal poklon slovenskemu glasbenemu ustvarjanju zadnjih desetletij. Repertoar bo vključeval tudi pesem “Samo milijon nas je”, ki bo na ta večer v živo zadonela skozi glasove 40-članske vokalne zasebe.
Perpetuum Jazzile, ki danes predstavlja eno od najbolj prepoznavnih slovenskih blagovnih znamk, letos praznuje 35 let ustvarjanja na področju vokalne glasbe. Z novembrskim koncertom Le slovensko se bo priljubljena skupina prvič v svoji dolgi zgodovini predstavila z izključno slovenskim programom. Skozi večer Le slovensko bodo člani zasedbe Perpetuum Jazzile občinstvo popeljali na pot od zlatih časov slovenske glasbe, prek skladb slovenskih izvajalcev, ki so veljali za nekoliko odpadniške, pa vse do današnjih dni, do izvajalcev, ki krojijo trenutne vrhove domačih glasbenih lestvic.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si