Nova intenzivna nega za kožo, nagnjeno k rdečici

1Če je koža tanka in razdražljiva, se njena občutljivost kaže v pojavu rdečice. Zato ni čudno, da je ravno pojav rdečice na obrazu eden najpogostejših razlogov za obisk dermatologa. Pri tanki, svetli in skorajda »prozorni« koži je skoraj vedno prisotna rdečica, prav tako občutek vročine na koži in vidne kapilare. Takšna občutljiva koža zahteva posebno nego, zato je La Roche-Posay razvil inovacijo v negi kože, nagnjene k rdečici – ROSALIAC AR INTENSE. Intenzivna nega zmanjša lokalizirano rdečico na obrazu in preprečuje, da bi se ponovno pojavila.

Če ste se kadar koli srečali s pojavom razširjene rdečice različne intenzivnosti in trajanja, neugodjem in vročino na obrazu, neprijetnim občutkom na koži in občutkom žarenja ali celo z vidnimi kapilarami, veste, kako nelagodno se lahko počutite v lastni koži. Razlogi za takšno stanje so lahko različni. Genetika, hormonski vplivi in staranje kože, pa tudi življenjski slog, stres in splošno okolje. Pogosto so za pojav rdečice na obrazu krive vremenske spremembe, ne glede na to, ali gre za mraz, veter ali izpostavljenost soncu. Skrajna oblika te težave kože se kaže v kroničnem vnetnem stanju, ki prizadene predvsem obraz, imenujemo pa ga rozacea.

*Rozacea je kronična kožna bolezen, ki draži in pomembno oslabi kožo. Na obrazu se občasno ali stalno pojavlja rdečica, ki jo spremljajo občutek vročine, neprijeten občutek zbadanja in žarenja ter razširjene kapilare in madeži. K pojavu rozacee prispevajo določeni dejavniki: nenaden dvig temperature, cigaretni dim, začimbe, alkohol in stres. Vse to lahko povzroči razširitev krvnih žilic na obrazu.

*Vir: IPSOS Francija 2001 (3.205 žensk z občutljivo kožo)

Takšno stanje kože je neprijetna vsakdanja nadloga številnih ljudi, zato je La Roche-Posay razvil linijo izdelkov ROSALIAC za razdražljivo kožo z občasno ali trajno rdečico na obrazu. ROSALIAC UV vlažilna nega proti rdečici z ZF 15 kožo vsakodnevno krepi, jo intenzivno pomiri in zaščiti pred UV-žarki. Nega ROSALIAC UV je na voljo v dveh različicah – bogati in lahki. Novost v liniji je izdelek ROSALIAC AR INTENSE, inovacija v negi kože, nagnjene k rdečici.

2

ROSALIAC AR INTENSE je intenzivna nega, ki zmanjša lokalno rdečico in preprečuje, da bi se ponovno pojavila. Formula vsebuje tri aktivne sestavine za zmanjšanje rdečice, ki delujejo na sam izvor rdečine in preprečujejo njen vnovični pojav. Inovativna sestavina Ambofenol je močan rastlinski izvleček z velikim deležem polifenolov, ki zoži krvne žile in krepi njihove stene. Neurosensin kot negovalna učinkovina zmanjšuje pojav rdečice, termalna voda La Roche-Posay pa deluje proti draženju in čisti zamašene pore. Občutek neugodja se ublaži takoj po nanosu nege, njena učinkovitost po 4 tednih uporabe pa je bila klinično dokazana. Ten postane enakomernejši, rdečica se zmanjša za 21 %. Poleg učinka med uporabo izdelek dokazano učinkovito deluje proti ponovnemu pojavu rdečice še teden dni po prenehanju uporabe.

Rosaliac AR Intense je na voljo v hermetični embalaži nove generacije za visokoprečiščeno formulo in je brez konzervansov, parabenov, alkohola, dišav in lanolina. Priporočena uporaba: Izdelek nanesti zjutraj in zvečer na težavne predele kože. Za optimalno delovanje izdelka je priporočljiva uporaba skupaj z izdelki za nego kože ROSALIAC UV, ki vlažijo kožo in zmanjšajo rdečico.

ROSALIAC-UV-RICHE_Tube-40ml-det ROSALIAC-UV-LEGERE_Tube-40ml-det

Za nasvete strokovnjakov in dermatologov o tem, kako negovati kožo, ki je nagnjena k rdečici, ter kako zaščititi in okrepiti kožo, in za več informacij o liniji izdelkov Rosaliac obiščite spletno stran www.laroche-posay.com.si!

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si