Nova kuharica Tereze Poljanič

1Simpatična Tereza Poljanič veselo in glasno priznava, da je popolnoma zatreskana v zdravo hrano v vseh pogledih: od njenega izvora in tega, kako je bila gojena, do njenih koristi za zdravje ter kombinacij okusov, arom in tekstur. Medtem ko jé zajtrk, že sanjari o kosilu, ko pripravlja večerjo, pa hkrati razmišlja, katero brezgrešno sladico bo ustvarila pozneje. Terezo poznamo kot ustanoviteljico popularnega bloga www.teresamisu.com in voditeljico sodobne in vizualno privlačne kuharske oddaje Zdravo, Tereza! na POP TV v sodelovanju s talentirano ekipo Blueroom.
Kot ljubiteljica zdravega življenja pri prehranjevanju ne šteje kalorij, temveč jedi meri drugače; svoje telo neguje s sestavinami, ki so doživele prst in sonce ter zrasle brez pomoči kemije. Tako v telo vnese poln okus, kar jo navda z energijo in dobrim počutjem.
Tereza nas v svoji prvi knjigi Zdravo, Tereza! vabi na potovanje čez Novo Zelandijo ter z nami deli okusne, hranilne in polnovredne recepte, ki jih je pripravljala vsako nedeljo na POP TV v kuharski oddaji z enakim naslovom.

2

V kuharici boste našli recepte vseh njenih najbolj priljubljenih jedi, od sladkih do slanih, ki zajemajo bistvo njene preproste filozofije; adijo, beli sladkor, bela moka, neželeni dodatki, konservansi in sestavine, ki jih ne moremo izgovoriti. Najbolj popularne jedi, ki jih želimo vsi pripraviti so rdeči vegi burgerji s hrustljavim sladkim krompirčkom in domačo omakico, zeleno pico brez moke in pa bogato vegansko čokoladno torto s kremasto glazuro! Tereza predstavlja svoj način prehrane, ta pa je lahko izhodiščna točka za vsakega, ki želi poiskati svojo zdravo kulinarično identiteto.

Knjigo vas že čaka v knjigarnah Felix in na www.teresamisu.com!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si