Nova mistična Dior haute couture kolekcija po navdihu tarot kart

Maria Grazia Chiuri je vsekakor mojstrica pripovedovanja zgodb, oblikovalka katere kolekcije pogosto vsebujejo elemente magije in fantazije. Pomladna haute couture kolekcija 2021 tako svojo inspiracijo črpa iz tarot kart in tako pooseblja njihove prekrasne mistične podobe in simbole. Motiv tarota za znamko Dior vsekakor ni novost, Christian je bil namreč izjemno vraževeren človek, ki je svoje zaupanje in srečo pogosto zaupal v roke napovedovalkam prihodnosti, tarotske motive pa smo lahko opazili že v prejšnjih videzih Marie Grazie, kot sta kolekcija pomlad 2017 in resort kolekcija 2018.

Tokrat je oblikovalka sodelovala z režiserjem Matteom Garrone, s katerim sta novo kolekcijo predstavila v  Le Château du Tarotkratkem filmu posnetem v Castello di Sammezzano v Toskani. Film prikazuje mlado žensko na tarotskem branju kart v klasični Dior Bar jakni, preden se poda na fantazijski sprehod po palači, kjer podobe kart oživijo v prekrasnih Diorjevih couture videzih.

Od Hudiča v zlati in Pravice v prekrasni zeleni obleki, Norčka v mini krilu in balonastih rokavih, do Lune v zemeljskih tonih, Papeža v okrašenem plašču in Smrti v bleščeči obleki, kolekcija odseva sanje, podzavest in osebno potovanje glavne protagonistke. “V tem trenutku in teh časih se vsi počutimo nekoliko izgubljene in prav magija je tista, ki nam daje zaupanje v prihodnost!”

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si