Nova pomladna dišava s podpisom YSL

monparis1_840_472

Pariz. Razgled s streh hiš. Pogledate navzdol … Izgubite ravnotežje, postanete omotični. Padate čedalje hitreje, zagotovo k nečemu dokončnemu, in se pri tem nevarno vrtite. Pred prostim padom vas reši nikogaršnja roka. Ljubimec ali ljubimka. Nekdo, čigar pogled vas magnetično privlači in vas je spodbudil, da skočite v neznano. Ta dotik je kot strela, ki prebode srce. Spremeni vaše bistvo in vas ponese v intenzivno, nadzemeljsko lepo, čustveno stanje, prežeto s toplino, lahkotnostjo in varnostjo. Življenje hiti mimo vas, a se vam zdi, kot da se je čas ustavil. Kakšen užitek, vsaj za trenutek. Trenutek, ki se mu boste vedno zlahka prepustili.

V prekrasnem ambientu hotela Westin v Zagrebu je v tem tednu potekala predstavitev nove pomladne ženske dišave  YSL Beauté – Mon Paris. YSL Beauté, navdihnjen s Parizom, mestom zaljubljencev, predstavlja senzacionalno doživetje sodobnega življenja z intenzivno ljubezensko zgodbo, ki ne pozna strahu in se evforično prepušča trenutku. Gre za dišavo, ki bo vaše življenje postavila na glavo, premaknila meje in se korenito dotaknila vaših čutov. Dišavo krasijo čutnost in lahkotni cvetlični akordi, ki ustvarjajo moderen sadno-cvetlični vonj – vznemirljiv, zapeljiv in preprosto očarljiv.

Mon Paris je subverzivna nova interpretacija tradicionalnega chypreja: dišava, ki osebo, ki jo nosi, ovije s svežim valom strastnega blišča. Klasični toni chypreja, ki jih tradicionalno odlikuje čudovita, vendar stroga struktura, predstavljajo utelešenje retro pariškega šika. Mon Paris spreminja osnovo prvotnega koncepta: ustvarja novo lahkotno harmonijo z vpeljavo drznega in nadvse opojnega belega chypreja, ki ustreza sodobnemu videnju ljubezni. Rezultat je izjemno sodoben in povsem izviren chypre, delo treh vrhunskih ustvarjalcev dišav: Olivierja Crespa, Dore Baghriche in Harryja Fremonta.

monparis4_840_472

Nov čaroben in mamljiv bel chypre vas bo s svojo izjemno čistostjo očaral že v prvem trenutku – kot kristal, v katerem se pačuli poveže s sijajnimi belimi notami, prežetimi s čutnim mošusom. Kjer je tema, mora biti svetloba; kjer bi pričakovali sladkost, vas bo presenetila spolna privlačnost. Tako kot se zaljubljencem svet obrne na glavo, je tudi z dišavo Mon Paris vse drugače.

Datljev cvet je zaradi svojih očarljivih značilnosti, ki s prihodom noči pridobijo izrazitejšo spolno noto, že od nekdaj predmet oboževanja in strahospoštovanja. V postopku izdelave dišave je uporabljena t. i. tehnologija headspace, ki poudari njegove skrite hipnotične lastnosti. Spodnje note krasi jasna belina, ki zaradi dveh različnih vrst pačulija, ki se odlično dopolnjujeta, pusti dolgotrajno in skrivnostno sled vonja. Esenca pačulija prihaja iz Gvatemale, priljubljena pa je zaradi prepoznavnih leseno-jantarnih podtonov. Iz Indonezije prihaja znano pačulijevo srce, prežeto s pikantno toplino. Ti dve vrsti se združita v močen akord, ki pusti dolgotrajno sled poželenja, v kombinaciji z izjemnimi notami mošusa pa se spremeni v edinstveno strukturo, ki izžareva prosojno in čisto belino. Klasična koda je preteklost: spoznajte nov, vrtoglav akord.

monparis2_840_472

Sodobni ljubimci, po naravi radovedni in intuitivni, se ne omejujejo z okovi starih pričakovanj in pravil. Svobodno izražajo svojo spolnost in čustva in jim ni mar za predpisane vzorce obnašanja. Ona je avantgardna in neverjetno čutna, njena ljubezenska zgodba je neulovljiva – ustavi se in nato znova začne v trenutkih, ko se sanjarjenje sreča s svobodo. Ceni neodvisnost, se igra s strastjo in se pogumno prepusti ljubezni. Pariz je njen duhovni dom. Katero mesto je še tako odprto, ko gre za ljubezen, tako prežeto z usmerjenostjo proti konformizmu, tako nestrpno do sovraštva? Svoboda je vklesana v bistvo Pariza in brez svobode ni ljubezni. Naj vas hrepenenje odpelje v novo smer. Znebite se rutine. Izkusite vrtoglavo vznemirjenje ob občutenju, kako ljubezen preplavlja vse vaše čute in vas vodi na potovanje k neznanim strastem duše. Mon Paris.

Mon Paris: vonj mesta, prežetega s čutnimi užitki; obsesivno prepuščanje ekstremni ljubezni v mestu, ki razume jezik strasti. Dišava za sodobne ljubimce po vsem svetu, navdihnjena s samim bistvom mesta luči. Ujemite trenutek in se pogumno prepustite strastni, opojni ljubezni, ki povzroča omotico.

monparis3_840_472

Kako se začne novo poglavje zgodbe o chypreju? Najprej se predstavi glavni akord energične bergamotke iz Kalabrije, ki je prežet s svežimi akordi maline in jagode. Note hruške mu dajo lahkotno sočno noto – nepričakovan korak k evforiji. Kaj pa je v srcu? Namesto obstojnega in trdnega jedra, ki je značilno za chypre, je srce dišave Mon Paris prosojno, lahkotno in čisto ter valovi skozi celotno dišavo kot sončni žarki. Kombinacija lahkotnega akorda potonike, razkošnega absoluta jasmina sambaca in pridiha jasmina iz kitajske province Junan ustvarja pravo eksplozijo razkošne in blesteče ženskosti, ki datelj ovije s čarobno svetlobo, ki jo umiri zemeljska toplina pačulija.  Zadnji akord? Še en odmik od tradicije. Pri dišavah iz te skupine se mošus po navadi pojavi samo pri baznih notah, vendar pa tukaj živahna eksplozija mošusa vibrira in potuje skozi vse note, od zgornjih do spodnjih in nazaj.

Ključno vlogo imajo trije čutni beli mošusi, ki se v kompleksni igri stapljajo z belimi cvetovi in pri tem ovijajo opojen chypre s prosojno, belo svetlobo. Cvetlično srce je prepleteno s kristalno bistrim pridihom svežine, medtem ko bleščeče jasen pačuli prinaša nenavaden občutek čistosti.  Celotno sestavo zaokroži čuten in topel mineralni ambroks, ki prinaša nesporen občutek razkošja. Tako kot pomirjajoč objem ljubimcev uravnava bleščeč značaj dišave Mon Paris in ga ovije z razkošno eleganco in edinstvenim slogom, proč od temne in mračne note mahu. Splošen vtis? Izjemno sodobna, vrtoglavo razkošna živahnost. Čistost dišave, ki ruši meje. Jasna in bleščeča belina. Rojen je nov chypre.

monparis5_840_472

Navdih za stekleničko dišave Mon Paris je bila steklenička prvotne dišave Paris in nova različica si bo nedvomno zagotovila mesto med legendarnimi dizajni stekleničk dišav YSL. Za steklenimi ploskvami se skriva dragocen rožnat eliksir, ki piše dišavno odo ženski, ki nosi Mon Paris – z rokerskim stališčem ter edinstvenim in prefinjenim slogom. Oblikovalka stekleničk za dišave Catherine Krunas je navdih poiskala v starih risbah klasičnega metuljčka, ki se zveže na vratu srajce, t. i. lavallière, ki ga je na novo interpretirala kot metaforo sodobne ljubezenske zgodbe na vrhuncu strasti. Sprva zadržana, v močni zapeljivi ekstazi odvezuje vozel in simbolično sprošča ljubezensko napetost. Izjemno sodoben in kul metuljček na vratu stekleničke je izdelan iz mehkega svilenega traku, z dvema rokerskima usnjenima vozloma in prefinjenim zlatim logotipom YSL Cassandre. Oblika stekleničke je pravokotna in spominja na le smoking, zgornji del klasične obleke. Masivno steklo odraža pogum in dragoceno tekočino, ki se skriva v notranjosti. Robovi in vogali so rahlo zaobljeni, kar daje pridih ženskosti – kot mehka ženska ramena v sproščenem objemu ljubimca. Steklenička v roki daje vtis izjemne moči. Steklo je okrašeno z elegantnimi robovi – tremi vodoravnimi pri dnu in dvanajstimi navpičnimi, ki se dvigajo navzgor in združijo na vratu stekleničke ter tako ustvarijo tridimenzionalni učinek in odsev svetlobe, strasti in mamljivih lastnosti ženske, ki nosi Mon Paris.  

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si