NOVA SEZONA POP-UP PRODAJNIH DOGODKOV

POP-UPSTART: DISPLEJ (AGENCIJA USTVARJALCEV UMER)

20. februar 2020 – 21. februar 2020, Projektna pisarna CzK

 

MARIBOR – Projektna pisarna Centra za kreativnost vabi na prvi prodajni pop-up dogodek nove sezone, kjer bodo gostili nabor ilustratorjev in fotografov, ki delujejo v okviru galerije Displej. Galerija je projekt Agencije ustvarjalcev Umer. Predstavili se bodo: Mojca Krajnc, Dejan Kralj, Gašper Krajnc, Bojana Dimitrovski, Marko Renko, Istvan David in Mimi Antolović. Predstavitveni pogovor bo potekal v četrtek, 20. februarja 2020, ob 18. uri, v Projektni pisarni Centra za kreativnost. Sledilo bo odprtje pop-up trgovine, ki bo delovala v četrtek do 22. ure in v petek, 21. februarja 2020, med 10. in 18. uro. Vabljeni k spoznavanju pestre palete ustvarjalcev, stilov in pristopov!

 

V delih ilustratorke in slikarke Mojce Krajnc prevladujejo močne barve ter čiste ploskve. Navdihujejo jo moda, življenjski stil, interjer, portreti, dizajn – skratka, same lepe stvari.

Ilustrator in animator Dejan Kralj najraje ustvarja digitalne ilustracije. Njegov slog, ki ga definirajo ostri robovi, omejena barvna paleta in simetrija, se ves čas razvija.

Striporisec Gašper Krajnc je strip in ljubezen do njegovega ustvarjanja spoznal precej pozno, vendar si zdaj ne predstavlja, da bi počel karkoli drugega. Navdušuje ga dejstvo, da lahko s stripom pripoveduješ realistične zgodbe, nizaš prizore in drobce vsakdanjega življenja.

Akademska slikarka in ilustratorka Bojana Dimitrovski, dobitnica priznanja Hinka Smrekarja na Slovenskem bienalu ilustracij 2019, najraje ustvarja z akvareli, akrilnimi barvami in črnilom. Otroci jo dobro poznajo kot avtorsko ilustratorko slikanic.

Najljubši kraji ilustratorja Marka Renka so nekje onstran brbotajočega mestnega življenja in betonskih sten. Od nekdaj ga privlačijo naravni in organski motivi, zato ni čudno, da navdih vse bolj črpa iz narave.

Romunski umetnik z madžarskimi koreninami Istvan David je zaključil magistrski študij slikarstva in izobraževanje nadaljeval na oddelku za grafično oblikovanje na Dunaju. Serija kolažev Final Cuts je nastala iz izrezkov njegovih ilustracij, ki so bile v slovenskih medijih objavljane v obdobju štirih let.

Mimi Antolović je fotografinja z odličnim občutkom za kompozicijo in svetlobo. Čeprav ustvarja na številnih področjih, daje največji pečat lepotni in modni fotografiji. Je prejemnica nagrade za najboljšo modno fotografinjo Elle Style Awards 2013.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si