Nova tema Met Gala 2024 v posmeh Kim Kardashian?

Spektakularni večer Met Gala se počasi bliža. Čez manj kot pol leta bodo Metropolitanski muzej umetnosti napolnili največje zvezde in modne ikone. 6. maja 2024 bo Met Gala ponovno zasijala v polnem sijaju in svetu prinesla glamur, umetnost in inovativne modne kreacije. Zdaj pa smo končno izvedeli, kaj bo tema tega spektakularnega večera. Slavni gostje bodo morali slediti temi imenovani – “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”.

Poudarek razstave bo na zgodovinskih stvaritvah, med katerimi so nekatere stare tudi 400 let. Kot poroča Vogue, bodo razstavo polnili arhivi ikoničnih oblikovalcev Yvesa Saint Laurenta, Else Schiaparelli, Christiana Diorja, Huberta de Givenchyja in drugih. Poleg tega bodo na ogled sodobna dela Phillipa Lima, Stelle McCartney in Connerja Ivesa. Zanimiva kombinacija arhivskega gradiva in inovativnih kreacij bo obiskovalcem ponudila širšo sliko modnega sveta in časovnico slavnih kreacij, pri čemer bodo nekateri kosi bodo prvič na ogled širši javnosti, hkrati pa se bo razstava vrtela okoli 50 zgodovinskih kosov, ki so preveč krhki, da bi jih še kdaj nosili in bodo prikazani na zaslonih, da se ne poškodujejo.

Prav zato, ker je poudarek razstave na starih in zelo krhkih kreacijah, so se številni na družbenih omrežjih takoj spomnili na Kim Kardashian, ki je na Met Gala leta 2022 nosila obleko pokojne Marilyn Monroe. Po tem je v javnost prišla novica, da je slavna zvezdnica poškodovala zgodovinsko obleko, ki ji je bila premajhna, a jo je kljub temu uspela spraviti nase. Lastnik muzeja, ki ji je posodil obleko, sicer trdi, da je Kim ni poškodovala, a te govorice še vedno ostajajo in ker so obleke v Metu preveč krhke, da bi jih še kdaj oblekli, so uporabniki družbenih omrežij takoj sprožili zgodbo, da se Met tako prikrito norčuje iz slavne zvezdnice.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si