Nove skandinavske serije, ki se jih ne bomo naveličali

Ste se že zaljubili v skandinavske serije?

Izvirna zgodba, temačno vzdušje, zanimivi junaki in nepričakovani zapleti so nekatere glavnih značilnosti skandinavskih serij, dostopnih na Pickbox NOW.

 

Forhøret

 

Prevladujoči trend televizijskih vsebin je redko primerljiv s skandinavsko skrivnostnostjo, ki jo cenijo oboževalci kakovostne evropske produkcije, in z zgodbo, ki že po prvi epizodi gledalce priklene pred zaslon. Pickbox NOW, prvi hrvaški ponudnik pretočnih vsebin, je v veliki meri osredotočen na evropske vsebine in skandinavski noir. Gre za kriminalistične serije skandinavske produkcije, ki oboževalcem omogoča uživati v specifičnem mističnem ozračju.

Med vidnejšimi novimi skandinavskimi serijami, ki jih najdete na Pickbox NOW, sta dve norveški in dve danski seriji: dramska serija  Izhod (Exit), kriminalistična serija  Napad (Besatt), psihološki triler Zlo: Tisti, ki ubijajo (Den som dræber) in triler Iz oči v oči (Forhøret).

 

Za kaj gre?

  • Za norveško dramsko serijo Izhod (Exit) so navdih črpali iz resničnih zgodb o superbogatih, dostopno je na Pickbox NOW.

Sodobna drama razkriva temačen skrivni svet hedonizma in tveganja, ki izhajata iz dolgočasja, trpljenja in želje po begu. Zgodba se odvija v ekskluzivnem svetu bogate elite Osla, v njej pa spremljamo življenje štirih prijateljev, ki imajo vse… razen izhoda. Delijo si posebno narcisoidnost, prazno življenje pa zapolnjujejo s hedonizmom in zabavami. Dolgočasi jih manevriranje med vsakodnevnimi obveznostmi in pričakovanji družine, zato si s pomočjo denarja in laži privoščijo opiate in ostalo nezakonito zabavo ter s tem svoj moralni kompas premikajo do skrajnih meja. Njihova želja po več ne pojenja. Bodo pravočasno našli izhod ali pa bodo dobili, kar si zaslužijo?

 

 

  • Napeti danski psihološki triler Zlo: Tisti, ki ubijajo (Den som dræber), režiserja serij Dicte in Črne vdove, je dostopen na Pickbox NOW.

Pol leta po ugrabitvi 17-letne Julie z ulic Köbenhavna detektiv Jan Michelsen edini verjame, da je morda še živa. V obupnem poskusu, da bi preprečil zaprtje primera, Jan pregleda vse mogoče dokumente in najde primer dekleta, ki je deset let prej izginilo v podobnih okoliščinah. Kmalu odkrije nove dokaze, ki policijo pripeljejo do trupla v jezeru, in spozna, da je morilec tisti, ki je Julie ugrabil pred nekaj meseci. Zaskrbljeni zaradi odkritega brskajo naprej po policijskih dokumentih in najdejo še več podobnih nerešenih primerov. Ko izgine še eno dekle, so prepričani, da gre za serijskega morilca.

 

 

  • Dansko serijo, triler Iz oči v oči (Forhøret), je ustvaril nagrajeni scenarist in režiser Christoffer Boe (Kriger, The Purity of Vengeance), na Pickbox NOW pa je dostopna od 29. januarja 2020.

Zgodba, napeta od samega začetka, polna laži, pretresov in preobratov, spremlja policijskega preiskovalca Rasmussena, ki dobi primer samomora mladega dekleta. Ko pride na patologijo, zgrožen ugotovi, da gre za njegovo hčerko Christino. Noče sprejeti, da gre za samomor, ko pa odkrije dokaze o umoru, se jezen in žalosten odpravi na neverjetno potovanje, da bi odkril resnico.

 

Forhøret

 

  • Norveška kriminalistična serija  Napad (Besatt) na Pickbox NOW pride 10. februarja. V seriji spremljamo težavna detektiva, ki navkljub svojim razlikam sodelujeta v najodmevnejšem in najnenavadnejšem primeru svojega življenja.

Na prvi dan njunega partnerstva v zapuščenem bazenu najdejo trupla štirih mladih priseljencev. Ni znakov nasilja niti mamil, toda na kraju zločina so jegulje. Po neverjetnem in čustvenem dnevu imata oba detektiva nočne more, ki razkrivajo več o primeru. Oba začenjata videti in slišati stvari, ki jih je težko pojasniti. Ko se primer razpleta, odkrijeta, da je bil na kraju zločina prisoten še peti deček, ki je morda ključen za rešitev te skrivnosti. Začneta ga iskati in stopita v svet prostitucije, umorov ter trgovine z ljudmi.

 

 

Odkrij specifičnost skandinavskih serij, dostopnih na Pickbox NOW!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si