Novi Hyundai i10 bo navdušil ženske z občutkom za estetiko

Prepričal bo še tako zahtevne voznice, ki vedo, kaj hočejo.

Popolnoma nov Hyundai i10 se ponaša z dinamičnim in trendovskim dizajnom, ki simbolizira njegovo agilnost in živahno naravo, ob tem pa ne izključuje pomembnih estetskih komponent.  Vse odkar je v letu 2008 na ceste zapeljala prva generacija modela i10, ta mestni malček piše Hyundaijevo evropsko zgodbo o uspehu. Novi i10 je bil oblikovan in zasnovan v Evropi. Zunanjost avtomobila odraža njegov mladosten značaj, hkrati pa zagotavlja raven praktičnosti, ki je kos najrazličnejšim vsakdanjim izzivom uporabnikov. Eden od najbolj izpopolnjenih naborov varnostnih pripomočkov med mestnimi vozili hkrati dokazuje, da je novi i10 zares popoln paket.

 

Hyundai i10 Aqua Turquoise

 

Dizajn, ki izstopa

Dinamična in uglajena zunanjost novega i10 uteleša kontrast med gladkimi površinami in ostrejšimi linijami. Njegova široka maska hladilnika v športnem slogu vključuje okrogla LED dnevna žarometa z vzorcem čebeljega satovja, medtem ko notranjost ustvari mladosten vtis, a ne za ceno uporabnosti: dodatno razširjeno armaturno ploščo zaznamuje dekorativni vložek s tridimenzionalnim vzorcem v obliki čebeljega satovja.

 

Prostornost in praktičnost

Novi i10 se s prtljažnim prostorom velikim kar 252 litrov uvršča med najprostornejše modele v segmentu. V njem lahko povsem udobno potuje pet potnikov, hkrati pa ponuja dovolj odlagalnih površin za vse njihove mobilne naprave in druge pripomočke. Navdušene pa boste tudi nad novo multifunkcijso vzvratno kamero, ki vam bo v pomoč pri vožnji in parkiranju vzvratno.

 

Hyundai i10

 

Napredna tehnologija za vse

Do naprednih funkcij, ki jih ponuja novi i10 je moč dostopati preko barvnega zaslona na dotik, ki je z 8-palčno diagonalo največji v A segmentu. Storitvi Apple CarPlay in Android Auto mobilne naprave z operacijskim sistemom Android oziroma iOS preprosto povežeta z infozabavim sistemom ter omogočata varno upravljanje z njimi med vožnjo. Sistem za brezžično polnjenje pa poskrbi, da pri polnjenju slednjih ni treba uporabiti kablov.

 

Zabava v vožnji in še več moči z različico N Line

Novi i10 je na voljo z dvema bencinskima agregatoma z oznako MPi, in sicer z 1,0-litrskim trivaljnikom in 1,2-litrskim štirivaljnikom. Oba motorja sta na voljo v kombinaciji s petstopenjskim ročnim ali petstopenjskim avtomatiziranim menjalnikom. Hyundai pripravlja tudi popolnoma nov model i10 N Line, v katerega bo za še dinamičnejšo vožnjo vgrajen 1,0-litrski agregat GDi s turbopolnilnikom, njegov dizajn pa bodo dopolnjevali športni dodatki.

 

Hyundai i10 Dragon Red

 

Dodatna oprema in športen dizajn

Prav tako kot novega i10 bo tudi i10 N Line zaznamoval kontrast med mehkimi površinami in ostrimi linijami. Za še športnejši izgled pa bo imel drugače oblikovana odbijača in nekoliko drugačno masko hladilnika, ki bosta poskrbela za dinamičen vtis in bosta avtomobil vizualno približala Hyundaijevi liniji dirkalnih vozil. Novi i10 N Line se bo ponašal s še več ekskluzivnimi dodatki kot so značka N Line, napis i10 v rdeči barvi ter rdeči obrobi prednjega odbijača in difuzorja. Kupci bodo lahko izbirali med šestimi barvami karoserije, ki jih bo mogoče kombinirati s posebej pobarvano streho.

 

Celovit varnostni paket

Novi i10 je opremljen s Hyundaijevimi najnaprednejšimi sistemi za zagotavljanje aktivne varnosti, združenimi pod imenom SmartSense. Tako ponuja enega najbolj izpopolnjenih varnostnih paketov v segmentu, ki vključuje sistem za preprečevanje naleta (FCA), sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov (HBA), sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKAS), sistem za nadzor voznikove zbranosti (DAW) in inteligentni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (ISLW).

 

Hyundai i10 Aqua Turquoise

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si