Novo obdobje uspešnih modnih komentatorjev na Instagramu – ekskluzivni intervju z digitalno zvezdo Hanan Besovic 

Nova številka revije Grazia je že na prodajnih policah, v prvi jesenski številki pa v eni od naših Top Zgodb prinašamo ekskluzivni intervju s 33-letnim digitalnim zvezdnikom Hanan Besovic, ki stoji za eno najbolj priljubljenih profilov za modne komentarje na Instagramu, @ideservecouture. S Hanan smo se pogovarjali na predvečer priljubljenega meseca mode. Čeprav le za bralce naših spletnih novic, prinašamo del našega pogovora in odgovore na vprašanja, ki si jih boste lahko prebrali samo tu.

Za GRAZIO piše modna novinarka in kolumnistka Martina Begovic

Photo: Arhiv/Instagram @ideservecouture Hanan Besovic

Vsi tisti, ki radi spremljate modo na spletu in družbenih omrežjih ter želite drugačen in predvsem izviren način predstavljanja modnega sveta, potem je @ideservecouture idealen profil za vas. Hananov Instagram profil je v angleščini, saj od leta 2016 živi v Ameriki (na Floridi), kamor ga je po končanem mednarodnem študiju hotelirstva in gostinstva, v Dubrovniku, odpeljala praksa, obdržala pa ljubezen. Čeprav živi v Ameriki, je Hanan po rodu Dubrovčanka, njegov izvirni smisel za humor, v angleščini (ki ga seveda premore tudi v hrvaščini), pa tudi duhovit pogled v zakulisje svetovne modne scene, bo dobesedno vas vsakodnevno nasmejijo do solz. Poleg nadvse izvirnih humorističnih memov, verjemite, izvedeli boste lahko marsikaj, na primer o zgodovini mode, pa tudi o najzanimivejših podrobnostih svetovnih modnih hiš, ki jih morda še niste poznali do zdaj. Slišali boste lahko skrbno raziskane, a tudi zabavne recenzije kolekcij priznanih modnih hiš, vse do novejših znamk, dnevno pa boste obveščeni tudi o najnovejših modnih novicah in aktualnem dogajanju.

M. B. Za Hanana Besovića, bi lahko prosto rekli, da se je mesec mode začel že pred septembrom, saj je letos prvič obiskal berlinski teden mode in pred obveznostmi na osrednjih tednih mode. Zato smo ga, ekskluzivno za spletno izdajo grazia.si, vprašali, kateri oblikovalci oziroma kolekcije so ga najbolj navdušili in kaj bi izpostavil kot svoje vrhunce Berlinskega tedna mode?

H. B. Ja, prav imate, to je bil moj prvi Berlinski teden mode in moram priznati, da sem zelo prijetno presenečen. Verjamem, da je večina javnosti pod vtisom, da se talenti najdejo le v 4 modnih centrih, kar je res napačno. Berlin, Kopenhagen, Barcelona in druga manjša modna mesta imajo res zelo nadarjene oblikovalce. Kar zadeva Berlin, bi izpostavil znamko Namilia, dvojec, ki je imel zagotovo najbolj medijsko pokrito kolekcijo, ki je bila delno navdihnjena v stereotipih o ženskah na sarkastičen način. Tudi Odeeh in William Fan sta bili odlični.

M. B. Pred najinim pogovorom so bili objavljeni seznami dogodkov in modnih revij osrednjega tedna mode. Nam zaupate, katerega »showa« se najbolj veselite? Poleg tega, ali menite, da se newyorški in milanski teden mode lahko primerjata? Se pravi, kako vidite teden mode v New Yorku v primerjavi na primer z evropskimi tedni mode, predvsem tistimi v Milanu?

H. B. Vsak modni center prinese nekaj novega. Čeprav se New York mnogim zdi uvertura ali ogrevanje za Evropo, ima New York odlične oblikovalce, ki si jih vedno želim videti. Najbolj pričakovana revija v New Yorku je bila prav gotovo Helmut Lang, saj je vodenje znamke prevzel Peter Do. Potem prva revija Bach Mai in Luar, ki je zaključil newyorški teden mode, mesto, ki ga je običajno držal Tom Ford (ki se z novim kreativnim direktorjem to sezono predstavlja v Milanu). Pravzaprav mislim, da vsako mesto na svoj način prispeva k modi. Zato jih je precej težko primerjati. Ena stvar je gotova in to je dejstvo, da nas v vsakem mestu čakajo odlični nastopi, in ko je govora o Milanu, potem je eden najbolj pričakovanih nastopov zagotovo Gucci.

M.B. Ko sva govorila o naši aktualni tiskani izdaji GRAZIE, se nismo dotaknili vaših novih modnih sodelovanj, kot je nova angažiranost modne komentatorke hrvaške izdaje revije Elle. Nam lahko poveste kaj več o tem, torej kako je prišlo do sodelovanja in o čem ste že imeli priložnost poročati in kaj še lahko pričakujemo?

H. B. »Ja, tako je, začel sem delati za Elle Hrvaška. Verjamem v to, da ljudje želijo brati bolj specifične in tako rekoč “globlje” teme o modi. Moda kot tema je zelo zanimiva, saj se nenehno dogaja, nekaj takega kot nogometna tekma, ampak vsi so dobro oblečeni. Medtem ko tekme trajajo en mesec in ni polčasa. Tako je moje sodelovanje z Elle Hrvaška nastalo iz ljubezni do mode in bo namenjeno pravim ljubiteljem mode. Seveda pa je moda veliko več kot »IT torbica« meseca ali priljubljeni čevlji. Zato se bom skušala držati aktualnih tem s posebnim poudarkom na modi, na primer, kot je bila ena izmed prvih tem, ki sem jo obravnavala, ko sem pisal o fenomenu Barbie in modi, ki ga obdaja. Medtem ko lahko bralci še vedno pričakujejo dobre informativne članke s pravim odmerkom resničnosti,« sklene Hanan z velikim nasmeškom.

Tik pred izidom nove številke, je Hanan na svojem Instagram profilu naznanil najnovejše in zelo pomembno sodelovanje s prestižnim podjetjem Google, natančneje z njegovo divizijo »Shop With Google«. Zato vsem bralcem grazia.si toplo priporočamo, da pozorno spremljate Hananov profil, saj bo prav zaradi omenjenega sodelovanja Hanan objavil Trend report, to bo serija kolutov kot najboljše od najboljšega iz aktualnih tednov mode in predstavil kolekcije za pomlad/poletje 2024.

Vse bralce Grazia.si vabimo, da na kioskih vsekakor ne pozabite poiskati nove številke GRAZIE Slovenija za oktober 2023. Tam boste našli celotno Top Zgodbo in intervju s Hananom Besovicem, ki stoji za super popularno @ideservecotuure, ter izvedeli vse sočne podrobnosti o svetu mode, o katerih smo se z njim pogovarjali samo za GRAZIO.

 Avtor: modna novinarka/kolumnistka Martina Begovic

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si