„Oblačila vedno vplivajo na naše počutjeˮ

Za nami so tedni, ki smo jih povečini preživeli doma. GRAZIO je zanimalo, kako je čas med samoizolacijo izkoristila modna poznavalka Lorella Flego, kdo (ali kaj) ji je pomagal pri prečesavanju garderobe, ki se bo prav zdaj zamenjala, in katere osnovne modne kose priporoča. Na koncu pa vam razkrijemo še super akcijo! 

V zadnjem času smo več časa preživeli v udobnih oblačilih. Kakšen je vaš pogled na to?

Udobno ne pomeni grdo ali zanemarjeno, zato sem za, se pa zavedam, da so lahko tudi oblačila za prosti čas ali za takrat, ko smo doma, zanimiva in z dušo. Torej da udobju, a še vedno s slogom. Verjamem, da oblačila vedno vplivajo na naše počutje, zato se mi zdi prav, da jih pametno izberemo.

Ste v času karantene ‘pozabili’ na svoj stil, petke še vedno čakajo na sprehod?

Petk res nisem obula, sem pa ponovno potegnila na plano lepe balerinke in športne copate. Jih imam na pretek in premalo nosim. Odkrila sem tudi žive barve, ki sem jih uporabljala namesto jutranjega pomarančnega soka. Imajo čaroben učinek, saj me vedno spravijo v dobro voljo.

Ujeli smo vas med spomladanskim čiščenjem garderobe. Kako ste se ga lotili letos, ko so bile v tem času zaprte vse čistilnice?

Zelo sem si pomagala s parno postajo Philips PerfectCare Elite Plus. Navdušilo me je predvsem vertikalno likanje, saj mi je uspelo pospraviti zimske plašče in vso zimsko garderobo ter dobro osvežiti vse kose. Zdaj so v omari in videti kot novi. Res sem si oddahnila, ker je menjava garderobe dokaj naporna, a letos mi je še posebej dobro uspelo.

Menjava letnih časov in menjava garderobe – kaj je za vas pomembno, ko shranite zimski plašč v omaro za pol leta?

Predvsem moramo biti pozorni na to, da je čist. Zdi se mi, da je odnos, ki ga imamo do oblačil, ključnega pomena za to, da dlje trajajo. Pomembno je tudi, da v omari nimamo preveč vsega in stvari tako dihajo. Nujno morajo biti zlikane in ne ležati na kupih nezlikane več mesecev, saj tako izgubijo formo. To velja še posebej za volnene kose.

Kako ločujemo vrste zimskih plaščev in tretma, ki je za določeno vrsto potreben?

Vedno pogledamo etiketo na izdelku, tam piše, kako ravnati. Res je, da so določeni kosi skoraj vedno primerni za čistilnico, a če vidimo, da material ni tako občutljiv, ga lahko tudi sami operemo. Para odigra zelo pomembno vlogo: razkuži in še zgladi. Nove parne postaje so res super zato, ker prihraniš ogromno časa in energije, oblačila so videti kot nova, zato si res lahko miren.

Kakšne so vaše nakupovalne navade, jih prilagajate glede na ozaveščenost in kupujete trajnostno?

Mislim, da. Tu in tam se sicer najde kakšen kos, ki je modna muha, a teh je vse manj. Niso mi všeč sezonske stvari, pri teh letih mislim, da mora imeti ženska jasne ideje o tem, kaj želi obleči ter kateri so kosi, ki jo naredijo lepšo, zato stavim na eleganco, klasiko, barve, čipke, večne sloge.

Kaj bi pri modnih nakupih izpostavili kot osnovne temelje?

Vedno se mi zdi prav, da imamo v omari bazične kose in jih potem nadgradimo. Torej: hlače z visokim pasom, kavbojke, suknjič, bele bluze, T-majice, lep pas, usnjeno torbico, salonarje in nizke čevlje pa še kaj bi se našlo.

Imate radi ženska opravila, kot je likanje?

Izredno. Likanje me sprošča in všeč mi je tudi zato, ker to običajno počnem pred televizijo, pogledam kakšen dober film, vse diši po čistem in povrhu naredim nekaj dobrega za svojo omaro.

Kako učinkovito se vam zdi vertikalno likanje s paro v primerjavo z običajnim likanjem? Kdaj je to bolj primerno?

Vertikalno likanje je zdaj navdušilo celo mojo družino z mamo vred. Ni nobenega napora, saj kos visi na obešalniku, s paro se v hipu zravna. Običajno likanje je veliko bolj zahtevno, saj moraš ves čas paziti na gube in rokave, pa še kos, ki ga likaš, drsi z deske. Vertikalno likanje je preprosto!

Parna postaja poleg običajnega likanja in vsakodnevne skrbi za oblačilo torej lahko oblačila tudi osveži? Kdaj se poslužite osvežitve oblačil?

Lahko bi rekla, da vedno. Zdi se mi zdelo pomembno, da so oblačila sveža. S parno postajo dosežeš prav ta učinek: ni le zlikano, temveč tudi sveže. Velikokrat nosim večerne obleke, ki ne morejo vsakič v pralnico, s parno postajo pa jih v hipu osvežiš in podaljšaš tudi njihov rok trajanja.

Komu bi priporočili parno postajo namesto običajnega likalnika?

V bistvu vsaki ženski! Jasno je, da vse likamo in se ukvarjamo z oblačili, ki so včasih nočna mora, denimo plisirana krila in čipkaste bluze. S parno postajo rešimo vse te tegobe in prihranimo ogromno časa. Takšno likanje je za 200 odstotkov hitrejše! Čeprav mi je tudi sicer pri srcu, vseeno raje spijem kavo in berem knjigo, kot da z navadnim likalnikom likam celo popoldne.

Novo parno postajo Philips najdete na spletni strani Big Banga s popusti: Philips PerfectCare Elite Plus

Fotografiji: Zen

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si