Obloge z usmerjenim delovanjem proti pigmentacijskim madežem

GRAZIA vam predstavlja μ-Fill PIGM 400 obloge z mikrostožci, ki usmerjeno delujejo proti pigmentacijskim madežem.

μ-Fill PIGM 400, ki je navdihnjen z micro-needeling tehnologijo, popravlja lokalizirane pigmentacijske nepravilnosti v povrhnjici kože. Zahvaljujoč aktivnim sestavinam za posvetlitev, ki jih vsebujejo obloge z mikrostožci, se vidno zmanjšuje intenzivnost pigmentacijskih nepravilnosti.

Ker je 70 % pigmentacijskih madežev epidermalnih (nahajajo se na zgornji plasti kože), je enostavno spremeniti njihov videz ali barvo. Najboljše orožje proti pigmentacijskim madežem je preprečevanje. Zato se priporoča kožo dobro zaščititi pred UV žarki, saj je sonce zelo močan stimulator melanogeneze in ustvarjanja prostih radikalov. Zato zdravljenje prigmentacijskih nepravilnosti zahteva usmerjeno delovanje na vse aktivne mehanizme, ki sodelujejo pri njihovem nastajanju in vektorizaciji učinkovin v melanocitu, bazalni plasti povrhnjice.

IZDELEK ZA NEGO JE PRIPOROČEN ZA STANJE KOŽE Z LOKALIZIRANIMI PIGMENTACIJSKIMI NEPRAVILNOSTMI

Navdihnjen s strani micro-needeling tehnologije, ki se uporablja v estetski medicini, μ-Fill PIGM 400 omogoča usmerjeno delovanje na lokalizirane pigmentacijske nepravilnosti.

Obloge za enkratno uporabo, ki so prekrite z mikrostožci, so sestavljene iz 100 % aktivnih sestavin v trdnem stanju, vključno s hialuronsko kislino, solidificiranimi antimelanogeni ter protiglivičnimi in antioksidativnimi učinkovinami. Po nanosu se popolnoma raztopijo, da sprostijo in razširijo aktivne sestavine čim bližje melanocitom.

Nato pomagajo uravnavati sintezo melanina in njegov prenos v keratinocite za posvetlitev kože na površini. Lokalizirane pigmentacijske nepravilnosti se zmanjšajo.

μ-Fill PIGM 400 se uporablja kot del enomesečne kure, v tem času pa zmanjša rjave nepravilnosti na površini kože, da bi ta postala enotna in enaka.

TEHNOLOGIJA MIKROSTOŽCA

Namesto uporabe kovinskih mikroigel (micro-needeling), so ti mikrostožci sestavljeni iz 100 % nebolečih aktivnih sestavin, ki se popolnoma vtrejo v kožo. Ko pridejo v stik z njo, se aktivne sestavine raztopijo in popolnoma absorbirajo. Hialuronska kislina deluje kot vektor teh učinkovin za optimizacijo njihovih lastnosti.

3 SMERI DELOVANJA

1 Protiglivično delovanje

L-karnozin

Peptid je znan po svojem protiglivičnem in antioksidativnem delovanju:

 • ohranja DNK kožnih celic
 • pomaga omejiti prekomerno proizvodnjo melanina za lajšanje pigmentacijskih nepravilnosti po zmanjšanju vsebnosti AGE (Advanced Glycation End products – končni proizvodi glikacije) v celičnem mediju.
2 Antioksidativno delovanje

Vitamin C

S svojim močnim antioksidativnim in fotozaščitnim delovanjem zmanjša oksidacijo beljakovin, ki so odgovorne za sintezo lipofuscina.

 • Ublaži pigmentacijske nepravilnosti.
 • Zavira tirozinazo za okrepljeno delovanje osvetlitve.
3 Delovanje proti melanogenezi 

Heksilresorcinol

Ester, sintetiziran iz heksil alkohola in lavrinske kisline, pomaga zavirati izražanje tirozinaze in tako omejuje proces melanogeneze. Deluje kot antioksidant za zaščito celic in nadzoruje proizvodnjo melanina, ki ga povzroča oksidativni stres.

 • Zmanjša velikost in intenzivnost pigmentacijskih nepravilnosti.
 • Osvetljuje in izenači kožo.

Niacinamid (vitamin B3 ali PP)

Deluje na sintezo lipidov in beljakovin ter pomaga pri zaviranju prenosa melanosoma v keratinocite.

 • Posvetli in pomaga zaščititi kožo pred oksidativnim stresom.

Traneksamična kislina

Omejuje reakcije, ki sprožijo proizvodnjo melanina.

 • Zmanjšuje sintezo melanina za lajšanje pigmentacijskih nepravilnosti in preprečuje njihove nastajanje.

PREDNOSTI PROIZVODA

Obloge z mikrostožci μ-Fill PIGM 400 ponujajo številne prednosti:

 • Posvetlijo kožo
 • Omejijo melanogenezo
 • Pomagajo pri uravnavanju ravni melanina v povrhnjici
 • Ublažijo pigmentacijske nepravilnosti

 

PRIPOROČILA ZA UPORABO

1 Odprite vrečko, odstranite trdo prozorno podlago in belo zaščitno folijo.

2 Pritisnite stran z mikrostožci na nepravilnost, ki jo želite pozdraviti. S konicami prstov rahlo potapkajte po oblogi, da se popolnoma oprime kože.

3 Pustite delovati čez noč oziroma najmanj tri ure. Odstranite in zavrzite obloge.

μ-Fill PIGM 400 se uporablja doma kot enomesečna kura, s tremi nanosi na teden. Izdelek je priporočljivo nanesti zvečer, na očiščeno in suho kožo.

Maloprodajna velikost: škatla z 12 kosi

O BIOLOGIQUE RECHERCHE

V več kot 40 letih je edinstvena metodologija Biologique Recherche ustvarila izjemen sloves osupljive učinkovitosti, ki temelji na kliničnem pristopu k negi kože in zagotavlja takojšnje in dolgotrajne rezultate.

V kombinaciji z visoko prilagojenimi protokoli in natančnimi postopki, ki regenerirajo povrhnjico, je široka paleta izdelkov za nego kože Biologique Recherche z visoko koncentracijo zeliščnih, morskih in biološko aktivnih sestavin, oblikovana brez umetnih dišav v lastnem laboratoriju v Franciji.

Biologique Recherche je priligiran partner v več kot 85 državah  z ekskluzivnimi medicinskimi in dnevnimi zdravilišči ter najboljšimi luksuznimi hotelskimi zdravilišči na svetu. Vodilni salon, Ambassade, se nahaja na Aveniji Champs Elysées 32 v Parizu.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si