Obrvi so okvir obraza

Obrvi niso samo okvir oči, ampak vplivajo na celoten obraz, zato je pri samem oblikovanju potrebno upoštevati naravno obliko in jih delno temu tudi prilagoditi. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri oblikovanju in ličenju obrvi. 

Ko se prvič odločite, da želite svoje obrvi oblikovati v idealno obliko, je zelo priporočljiv obisk strokovnjaka, razen če ste zelo vešči. Če se tega lotite sami, upoštevajte osnovne nasvete:

Oblika

Izhodiščna točka za oblikovanje je vaš nos. Obrv se začne ob isti liniji kot vaš nos. To točko boste najlažje določili tako, da postavite svinčnik tik ob nos.
Najvišja točka obrvi je tam, kjer je rob šarenice. To točko lahko določite tako, da postavite svinčnik ob nos in mimo zenice. Konec obrvi pa določite tako, da svinčnik postavite tik ob nos in ob zunanji kotiček očesa. Ko imate vse točke določene, enostavno vrišete črto med njimi in zapolnite vmesni prostor.
Če so goste in dolge, jih lahko tudi pristrižete in s pinceto delno razredčite dlačice. Pri tem bodite pozorne in natančne.
Če so izjemno redke, uporabite šablone, s katerimi si lahko pomagate doseči idealno obliko. Šablono lahko ob senčenju malce premikate in jo s tem prilagodite svojemu obrazu in obliki obrvi.


Senčenje in polnjenje

Večina žensk vsakodnevno obrvi senči ter “polni” in s tem doseže popolnejšo obliko ter zapolni morebitne praznine. Barva senčila za obrvi naj bo vedno do dva odtenka temnejša od vaše naravne barve obrvi.
Vse več kompletov senčil za obrvi vsebuje tudi osvetljevalce, s katerimi ob robu obrvi korigirate linijo, da so obrvi res lepe ter jasno začrtane in da še dodatno poudarite polt tik ob dlačicah.
Tudi če imate popolno oblikovane obrvi, uporabite črtalo za obrvi in čezenj nanesite še senčilo za obrv, nato pa osvetljevalcem po potrebi popravite linijo obrvi. Za piko na i uporabite še gel za utrjevanje, saj bodo tako vaše obrvi počesane v enotno linijo in utrjene cel dan.

Kateri izdelki?

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj izdelkov, ki vam bodo v pomoč pri oblikovanju vaših obrvi:

Rimmel Eyebrow pencil – črtalo za obrvi s krtačko, s katero lahko obrvi in začrtano barvo bolj “v grobem” oblikujemo v lok.

 

Bourjois Brow Duo Sculp – črtalo za obrvi ter osvetljevalec v enem. Za natančno in jasno definirane obrvi.

Bobbi Brown Brow Kit – mehko senčilo za veke z dvema odtenkoma. Vsebuje tudi ogledalce, priloženi pinceto ter diagonalni ščetinast aplikator.

Clinique Just Browsing Brush-on Stayling Mousse – barvna pena za obrvi za oblikovanje, obarvanje in utrjevanje obrvi.


Estée Lauder Brow Multi-Tasker 3 v 1
– črtalo s senčilom in črtalo, s katerim lahko v hipu oblikujete obrvi. Izdelek ima tudi spiralasto ščetko za česanje obrvi.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si