Od tega je odvisen uspeh influencerja!

Mnogi si pred tem zatiskajo oči in v tem ne vidijo bistva ali smisla, a strokovnjaki pravijo, da, ne glede na to, kakšno delo opravljamo, je naš uspeh v kar 80 % odvisen od komunikacijskih sposobnosti. Akademsko pridobljenemu znanju pripada 5 %, 15 % pa delovnim izkušnjam. V današnjem svetu je znanje jezika, prvenstveno odlične komunikacije v ustni in pisni obliki, bistvenega pomena za uspeh in to ne glede na to, kaj počnemo.

 

 

»Ogromno delovnih mest danes, bolj kot kadarkoli prej v zgodovini, temelji na odličnih pisnih in ustnih komunikacijskih sposobnostih. Prodajniki, komercialisti, novinarji, PR-ovci, učitelji in profesorji, podjetniki, zdravniki, vsi, ki tako ali drugače delajo s strankami – vključno z uradniki: pri vseh so komunikacijske veščine iz dneva v dan bolj pomembne,«

 

pripoveduje dr. Sara Brezigar, soustanoviteljica Akademije Panta Rei, docentka na Pedagoški fakulteti UP in raziskovalka na INV, in dodaja, da novodobni poklici zahtevajo še več komunikacijske izurjenosti:

 

»Influencerji nenazadnje svoj vsakdanji kruh služijo z objavami na socialnih omrežjih, s pisanjem »vsebin« na spletu, s pripravo videov na youtube-u, snemanjem podcastov, ipd.«

 

 

Zmedeno razmišljanje največji manjko sodobnih delavcev

Sposobnost učinkovitega komuniciranja je Tony Wagner, strokovnjak za šolske sisteme, uvrstil med 7 ključnih veščin, ki so potrebne za uspeh na današnjem trgu dela, a največja tehnološka podjetja na svetu opažajo, da največji manjko sicer genialnih tehničnih strokovnjakov predstavljajo prav komunikacijske sposobnosti zaposlenih.

 

»Ne gre, torej, za to, da bi se delodajalci pritoževali nad slovnico, pomanjkanjem vejic ali črkovanjem – torej nad stvarmi, s katerimi se toliko ukvarjamo v šoli. Čeprav je samoumevno, da je potrebno to obvladati, kritike zajemajo predvsem “zmedeno razmišljanje” in “nesposobnost pisanja z nekim jasnim glasom”,«

 

pojasnjuje Brezigarjeva, saj največja podjetja opozarjajo, da pri svojem kadru pogosto pogrešajo posredovanje nekih skoncentriranih sporočil, iz katerih vejejo fokus, energija in strast.

Sara Brezigar po Summersu povzema, da so prav fokus, energija, strast tri ključne besede, ki opisujejo to, kar bi morala biti ključna vsebina naše učinkovite ustne in pisne komunikacije.

 

»To je tisto, kar moramo znati, da smo lahko pri svojem delu uspešni,« zaključuje strokovnjakinja.

 

 

https://panta-rei.si/

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si