Od žensk, za ženske, z integriteto

Od žensk za ženske, z integriteto.

DeMellier je prav posebna znamka torbic, ustvarjena s strani Mireie Llusie-Lindh, z vizijo delati stvari nekoliko drugače: oblikovati torbice, ki bodo ženskam dale občutek samozavesti in moči, hkrati pa ob tem vračati tistim, ki v življenju potrebujejo pomoč.

Vsak kos iz kolekcije je oblikovan v Londonu, kjer ustvarjajo ženske, le one namreč vedo in resnično razumejo kako oblikovati za drugo žensko, da se bo le-ta počutila posebno, edinstveno in neustrašno! Rezultat so tako moderni a brezčasni modni kosi, majhni zakladi, ki bodo preživeli test časa in bodo poskrbeli, da se bo ženska, ki jih nosi počutila enkratno!

Ob ustvarjanju kolekcija Mireia, skupaj s svojo žensko zasedbo oblikovalk, najprej in predvsem razmišlja o ženskah, ki bodo nosile njihove torbe. Svoj navdih črpajo iz ljubezen do umetnosti, notranjega dizajna in arhitekture, pri tem pa ne pozabljajo na praktičnost, ki je ženskam, ko je govora o torbah v vsakdanjem življenju še kako pomembna! Vse torbice so izdelane na jugu Španije, kjer je izdelava usnjenih izdelkov globoko zakoreninjena v DNK-a lokalnih obrti, za izdelavo ene same torbe pa je včasih potrebno več kot 50 kosov materiala in več kot 12 umetnikov, saj prav vsaka zahteva prav poseben proces do končenga izdelka, s čimer podpirajo in cenijo celoten kreativni proces, ki je v svetu hitre mode danes že skoraj popolnoma pozabljen. Pri svojem delu uporabljajo najbolj možne trajnostne materiale, italijansko in špansko usnje najvišje kvalitete, ki upošteva vse najvišje evropske standarde in regulacije, pridobljeno je namreč iz lokalnih farm, torej stranski produkt mesne industrije. Podali so se tudi na pot raziskovanja veganskega usnja, žal pa trenutna ponudba veganskega usnja bazira na plastiki in v resnici ni okolju prijazno. Hkrati si pri proizvodnji prizadevajo za minimalni odpad, tako nobena torba ne gre v smeti, celotna zaloga pa je prodana ali donirana.

In ko je govora o donacijah je seveda potrebno izpostaviti prav poseben projekt znamke DeMellierA Bag, A Life. Del vsakega nakupa je namreč namenjen sredstvom za cepiva in zdravila v sodelovanju s SOS Children’s village, ki si prizadeva rešiti izjemno ogrožene otroke v Somaliji, ki se jih večina vsak dan bori za življenje.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si