Odličen piščanec z mladim krompirjem

Maja-in-JernejPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Le kdo ne obožuje hitro pripravljenih, okusnih in zdravih jedi? V današnjem tempu najbrž ni osebe, ki ne bi bila navdušena nad današnjim receptom, pripravljenim v manj kot 40 minutah. Slastno!

SESTAVINE (za 4 osebe):
800g mladega krompirja

2 pesti češnjevega paradižnika

3 stroki česna

1 vejica timijana

1,5 kg piščanca

1 čajna žlička dimljene paprike

1 čajna žlička gorčice

2 žlici olivnega olja

traybaked-chicken_jernejkitchen

POSTOPEK:

Krompir umijemo pod tekočo vodo in ga narežemo na četrtine. Na srednje močan ogenj pristavimo soljeno vodo in skuhamo krompir. Kuhamo približno 10 minut.

Kuhan krompir razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Po njem razporedimo tudi razpolovljene češnjeve paradižnike, olupljene stroke česna, lističe timijana in po želji nasekljan čili. Pečico segrejemo na 230°C.

Celega piščanca prerežemo na pol po hrbtni strani, bedra zarežemo. V skodelici premešamo dimljeno papriko, gorčico (lahko tudi gorčico v prahu v kolikor jo imamo) in črn poper. Mešanico dobro vtremo v piščanca, ga posolimo in pokapljamo z olivnim oljem. Postavimo v pečico in pečemo 25 minut v ventilatorski pečici, oziroma 30-35 minut v domači pečici na 230°C. Odstranimo iz pečice iz piščanca poljubno narežemo. Razdelimo na štiri krožnike in postrežemo s krompirjem in češnjevim paradižnikom. Dober tek.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri