Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)
Le kdo ne obožuje hitro pripravljenih, okusnih in zdravih jedi? V današnjem tempu najbrž ni osebe, ki ne bi bila navdušena nad današnjim receptom, pripravljenim v manj kot 40 minutah. Slastno!
SESTAVINE (za 4 osebe):
800g mladega krompirja
2 pesti češnjevega paradižnika
3 stroki česna
1 vejica timijana
1,5 kg piščanca
1 čajna žlička dimljene paprike
1 čajna žlička gorčice
2 žlici olivnega olja
POSTOPEK:
Krompir umijemo pod tekočo vodo in ga narežemo na četrtine. Na srednje močan ogenj pristavimo soljeno vodo in skuhamo krompir. Kuhamo približno 10 minut.
Kuhan krompir razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Po njem razporedimo tudi razpolovljene češnjeve paradižnike, olupljene stroke česna, lističe timijana in po želji nasekljan čili. Pečico segrejemo na 230°C.
Celega piščanca prerežemo na pol po hrbtni strani, bedra zarežemo. V skodelici premešamo dimljeno papriko, gorčico (lahko tudi gorčico v prahu v kolikor jo imamo) in črn poper. Mešanico dobro vtremo v piščanca, ga posolimo in pokapljamo z olivnim oljem. Postavimo v pečico in pečemo 25 minut v ventilatorski pečici, oziroma 30-35 minut v domači pečici na 230°C. Odstranimo iz pečice iz piščanca poljubno narežemo. Razdelimo na štiri krožnike in postrežemo s krompirjem in češnjevim paradižnikom. Dober tek.