Odložite telefon in se prepustite ljubezni

Grajenje, vzpostavljanje in vzdrževanje dobrih in zdravih odnosov z bližnjimi, tudi s pomočjo pametnih telefonov, je vzgib za aktivacijo #AddictedToYou drugega največjega proizvajalca telefonov Huawei ob prazniku zaljubljenih, valentinovem.

V januarju so s pomočjo organizacije IPSOS opravili raziskavo v kar 12 državah, med drugim tudi v Sloveniji. Le-ta pomaga razumeti pomen mobilnih naprav uporabnikom in izražanje čustev z njihovo pomočjo.

Ljubezen skozi pametni telefon
Rezultati raziskave poimenovane “Razmerja s telefoni” so pokazali, da so mobilne naprave pomemben element sodobnega vsakdanjika, tudi kar se tiče našega ljubezenskega razmerja.
Tako po podatkih Huawei raziskave svojega partnerja večkrat dnevno pokliče 47 % uporabnikov pametnih telefonov, vsaj enkrat dnevno pa 26 %. Manj kot desetina jih za to uporablja video klic. Bistveno bolj pogosta je izmenjava besedilnih sporočil – več kot eno sporočilo partnerju dnevno pošlje 47 % uporabnikov, vsaj eno sporočilo dnevno pa 13 %.
Tina Bončina, dr. medicine in psihoterapevtka, je o rezultatu povedala: “Uporabniki manj pogosto posegajo po video klicih in lahko sklepam, da se s sliko virtualni svet vendarle bolj približa realnemu. Slika namreč natančneje prikaže naša realna čustva, ki pa jih morda ne želimo deliti. Še večji vpliv ima to, da uporabnik morda noče razkriti, kje in kako je. Ljudje še vedno cenimo lastno intimo.”
Večina anketirancev telefon vzame s seboj tako rekoč povsod, pa vendarle v večini pritrjujejo, da je pristen odnos z ljubljenimi pomembnejši.
In prav zato Huawei za valentinovo pripravlja posebno romantično razvajanje – večerjo brez telefona.
Boste tudi vi ob letošnjem valentinovem odložili telefon in se popolnoma prepustili ljubezni?

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si