Odprta kuhna kmalu tudi v vaši bližini

Odprta kuhna, živahno shajališče kulinaričnih raziskovalcev, ki ob sončnih petkih vabi vesele jedce na Pogačarjev trg v Ljubljani, se po stari navadi odpravlja na pomladno turnejo po trgih širom Slovenije. Od aprila do julija se bo karavana najboljših obedovalnic mudila v Novem mestu, Slovenj Gradcu, Vipavi in na Ptuju, znova pa se vrača tudi v Novo Gorico.

Vračajoč se v pred-epidemični tempo organizacijska ekipa za letošnjo sezono načrtuje kar deset gostovanj na petih različnih lokacijah, seveda pa jim bo pri izvedbi poleg zavzetih lokalnih soorganizatorjev moralo pomagati tudi vreme. Če slednje ne bo porušilo načrtov, se bodo številne obedovalnice z vse Slovenije na Odprti kuhni starejšim in mlajšim gurmanom najprej predstavile v soboto, 23. aprila, na Glavnem trgu v Novem mestu.

Odprta kuhna Novo mesto

V sredo, 4. maja, se bodo po skoraj triletnem predahu stojnice s slastno ponudbo spet vrnile tudi v Novo Gorico, in sicer na novo lokacijo na prenovljeni Delpinovi ulici. Kmalu za tem, v soboto, 7. maja, bo pisana karavana znova zavzela Glavni trg in Trg svobode v Slovenj Gradcu, čisto pravi pomladni piknik pa si bodo v soboto, 21. maja, obiskovalci lahko privoščili v čudoviti senci platan v bližini Glavnega trga v Vipavi. Junij bo organizacijska ekipa posvetila drugim pestrim projektom, vrhunec poletja pa bo v soboto, 23. julija, okronala z obiskom Mestnega trga na Ptuju.

Podobno sosledje gostovanj Odprta kuhna pripravlja tudi za jesen, a v skladu z vodilom ‘bolje dvakrat sit kot enkrat lačen’ organizacijska ekipa obiskovalcem svetuje, da ne zamudijo nobene priložnosti za čudovito druženje, pospremljeno z odlično jedačo in pijačo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si