Odprta kuhna se vrača že jutri!

V 12. sezoni Odprta kuhna obljublja še več okusov in še več priložnosti za druženje v Ljubljani in drugod po Sloveniji.

Na prvi pomladni petek se bo na Pogačarjev trg v Ljubljani vrnila Odprta kuhna, priljubljeno stičišče kulinaričnih pustolovcev in uživačev. Na otvoritvi 12. sezone bo svojo kakovostno in raznoliko ponudbo predstavilo nekaj več kot 50 obedovalnic, med njimi (za začetek) tudi šest novih mikavnih ponudnikov. V pomladnem delu sezone bodo obiskovalci na Odprti kuhni lahko uživali ob brezpadavinskih petkih med 10. in 21. uro, nekaj pestrih sobot pa bo pisana karavana preživela na trgih po Sloveniji, med drugim ponovno tudi ob morju, in sicer že 13. aprila na Lonki v Izoli.

Zagon in priljubljenost edinstvenega kulinaričnega projekta, ki ob sončnih petkih med marcem in oktobrom Pogačarjev trg spremeni v živahno dnevno sobo Ljubljane, nikakor ne pojenjata. Še več, organizatorji za svojo 12. sezono obljubljajo nove priložnosti za druženje in uživanje v dobrotah, ki jih pripravljajo najboljši ponudniki od blizu in daleč. »Nova sezona Odprte kuhne zame, pa tudi za ekipo in obiskovalce, ne pomeni le uživanja v dobrih jedeh in pijači, ampak predvsem povratek sproščenih druženj v centru našega mesta. Glasen smeh prijateljev, ki se po službi dobijo na Pogačarjevem trgu, objemi ponudnikov, ko po nekaj mesecih ponovno začnejo pripravljati stojnice drug ob drugem, pari, ki si delijo sladice, igra otrok ob vodnjaku, zvedave gruče turistov … vse to je čar Odprte kuhne in tega se ne bomo nikdar naveličali,« je ob pripravah na prvi petek v novi sezoni povedal idejni vodja projekta Lior Kochavy.

Moji štruklji Slovenije

Še več kakovostne in raznolike ponudbe

Ob začetku sezone bodo obiskovalci lahko izbirali med ponudbo približno 50 obedovalnic in ponudnikov pijač. Na svoj račun bodo znova prišli gurmani, ki bi si za uvod v vikend želeli privoščiti nekaj posebnega – kakšno od tradicionalnih slovenskih jedi, zdravo in polnovredno malico, pregrešno slaščico, eksotično posebnost z drugega konca sveta, kakšen koktejl ali kozarec penine … Med mikavnimi novostmi velja izpostaviti novo ponudbo obedovalnice Aftr, ki bo peneča vina in ostrige zamenjala s sezonskim menijem, ter vse novince – teh bo že jutri šest, do konca sezone pa bo novopridruženih obedovalnic gotovo več kot deset: za začetek se bo Piccola predstavila s puhastimi piegatami in tiramisujem, novomeški Fungalist bo navduševal z naborom jedi na gobji osnovi, pri Gaudi&Naan bodo poskrbeli za obogatitev veganske ponudbe, mariborski LOU Bistro se bo pridružil s polnjenimi kruhki pita, Vrt Lili Novy Bistro bo pripravljal soparjene štručke po receptu kuharskega mojstra Mojmirja Šiftarja, stojnica Matsuri pa privabljala ljubitelje pristne japonske kulinarike.

Še več priložnosti za druženje

Ne le uživaški petki v prestolnici, novo sezono bodo zaznamovala tudi številna gostovanja Odprte kuhne na trgih drugih slovenskih mest. Tradicionalna in vedno zabavna druženja v Novem mestu, Novi Gorici, Slovenj Gradcu in na Ptuju bo pisana karavana znova dopolnila z obiskom v Kranju, po večletnem premoru pa se bo Odprta kuhna v letu 2024 znova vrnila tudi na Obalo, in sicer v Izolo, kjer bo 13. aprila priljubljena kulinarična tržnica gostovala prvič.

Še pred koncem pomladi bodo Pogačarjev trg zavzeli zagrizeni pivopivci in burgersnedci, saj organizacijska ekipa ob deseti obletnici priljubljenega kulinaričnega projekta Pivo & Burger Fest pripravlja nekaj prav posebnega, v začetku junija pa se bo v Ljubljano prismukala tudi koketna Brina, ki bo ljubitelje edinstvenih domislic urbanih specialistov za destilate in mojstrov priprave čarobnih napitkov ponovno združila na še enem nepozabnem festivalu koktejlov in miksologije.

Pri Mari

Še več korakov k lepšemu jutri

Odprta kuhna s ponosom ostaja vzornica okolju prijazne tržnice, ki že leta s pozitivnim zgledom ljudi spodbuja k odgovornim druženjem s karseda znižanim negativnim vplivom na okolje. V sodelovanju z javnima podjetjema Ljubljanska parkirišča in tržnice ter Voka Snaga bo tudi v novi sezoni poskrbljeno za urejen prostor, ustrezno ločevanje odpadkov, hrana in pijača pa bosta še vedno na voljo le v povratni in biorazgradljivi embalaži in kozarcih.

Še več pestrih vsebin

Odprta kuhna je v preteklem desetletju kot generator sprememb na kulinaričnem področju prispevala tudi k razvoju kulinaričnega turizma kot enega izmed ključnih elementov turistične ponudbe mesta. Z uspešnim sodelovanjem s Turizmom Ljubljana in blagovno znamko Gourmet Ljubljana, ki že leta spremlja in popisuje kulinarični razcvet Osrednjeslovenske regije, bo Odprta kuhna tudi v prihajajoči sezoni domačine in turiste seznanjala z okusi, ki jih ponujata Ljubljana in Slovenija, ter nadgrajevala poznavanje kulinarične dediščine s soorganizacijo posebnih degustacijskih obiskov kulinarične tržnice. Del novih projektov in vsebin, ki jih organizacijska ekipa s partnerji pripravlja v 12. sezoni Odprte kuhne, bo povezanih tudi z dobrodelnostjo in vračanjem skupnosti v skladu z zlatim vodilom: »Ko imaš več, kot potrebuješ, postavi večje omizje, ne višje ograje!«

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si