Odprtje prvega pravega ROCK bara pri nas: več kot le pivo, burger in rock and roll

Z nedavnim uradnim odprtjem prvega pravega rock bara pri nas je z GIG-om v prestolnico prišel pristni duh rokenrola. Sočni burgerji in slastne ameriške palačinke so zagotovile ponovni obisk gostov.

Novi pivo in burger bar GIG, ki se nahaja v Supernovi Rudnik, le korak stran od kinodvoran Cineplexx, je postal nepogrešljivo mesto tako za obiskovalce nakupovalnega centra kot za vse tiste, ki si ob ritmih rock glasbe radi privoščijo jedi, ob katerih se cedijo sline.

Gostje lahko uživajo v sveži, visokokakovostni hrani iz barskega menija, posebej ustvarjenega za oboževalce sočnih burgerjev s hrustljavimi prilogami in ameriških palačink. Njihov  gurmanski burger iz 100-odstotne slovenske govedine s posebej pripravljeno hišno omako Hendrix je a must pri prvem obisku GIG-a. A po besedah solastnika obrata Jake Peterca sta med najbolj prodajanimi burgerja Jagger in Mercury. Vsi njihovi burgerji nosijo ime po najbolj priljubljenih rock zvezdnikih, kjer je med drugimi na meniju tudi veganski Lennon. 

Janis Joplin na meniju, radiu in platnu

Sočno izbiro burgerjev v GIG-u dopolnjuje obsežen meni ameriških palačink, ki so poimenovane po najbolj znanih rockovskih albumih od Beatlovih Strawberry fields forever, zadnjega albuma Alice Cooper; proteinskih palačink Muscle of love do Purple rain in drugih.

Medtem, ko Lennona najdemo tako med burgerji kot palačinkami, je ekstravagantna Janis eden izmed njihovih najbolj popularnih burgerjev – za razliko od ostalih prihaja s piščančjim mesom. A Janis je nekoč v eni izmed ameriških pogovornih oddaj izrazila veliko nezadovoljstvo nad evropskim občinstvom. Ko je leta 1969 bila na turneji po Združenem kraljevstvu, Parizu, Amsterdamu in Stockholmu, se publika ni sprostila tako, kot je je bila vajena videti pod ameriškimi odri. Takrat je evropsko občinstvo še zmeraj čakalo, da ga bo preobrazil prihod punka, pa vendar bi danes bilo njeno mnenje popolnoma drugačno, predvsem po obisku GIG-a. Na uradni otvoritvi so goste zazibali ritmi popularne rock glasbe z akustičnimi priredbami Petra Hudnika in Matica Ajdiča. 

In, če bi Janis vedela, da jo je slišati tudi po njihovem radiu, kjer se rock vrti vsak dan in je videti na virtualnem koncertnem odru – platnu, kjer predvajajo najbolj slovite rockovske koncerte, bi bila ta destinacija njena prva izbira pri nas.

Rockerji so od nekdaj sloveli kot ljudje z velikim srcem in nič drugače ni v GIG-u. Gostinski obrat odseva pristno dušo rokenrola, ki ga tako zaradi navdušenja nad menijem kot posebnega rockovskega interierja, predvsem na razvajanju brbončic po obisku kinodvoran, rade obiskujejo tudi družine.

GIG svojim gostom obljublja številna presenečenja, vključno z nastopi v živo in prireditvami na njihovi prostorni terasi Supernove Rudnik.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si