ODŠTEVAMO: Zakonca Jolie-Pitt se vračata na veliko platno!

By the SeaDesetletje po usodnem filmu Gospod in gospa Smith, pri katerem so preskočile iskrice med Angelino Jolie in Bradom Pittom, se dvojec v skupnem projektu vrača na velika platna. Igralca sta v vmesnem času rasla na filmskem področju, si ustvarila družino, ki jo sestavljajo trije posvojeni in trije biološki otroci, ter se lansko leto tudi poročila. In prav na medenih tednih sta prepletla zasebno in poslovno življenje ter posnela ljubezensko dramo OB MORJU. Tokrat je vajeti v svoje roke vzela Angelina, ki je kot scenaristka, režiserka in glavna igralka ustvarila intimen portret zakona v krizi. Gre za rahločutno umetniško delo, ki se potopi v univerzalno tematiko izgube ter raziskuje različne načine žalovanja in odzivanja na nepričakovane udarce življenja. Kakšen bo končni razplet za zakonca Jolie-Pitt, pa bomo v slovenskih kinih izvedeli 10. decembra!

O ZGODBI

Ljubezenska drama, postavljena v leto 1973, sledi zgodbi ameriškega pisatelja Rolanda in njegove žene Vanesse. Par, ki je v primežu očitne zakonske krize, se odpravi v mirno in slikovito francosko obalno mesto, kjer Roland išče navdih za pisanje novega romana.

2

Četudi se zakonca še vedno globoko ljubita, sta izgubljena v začaranem krogu žalovanja, ki njuno zvezo postavi na težko preizkušnjo. Ne vesta, kako se spopasti z izgubo, na katero se vsak od njiju odziva drugače. Na prvi pogled je Roland nasilnež in pijanec, ki se egocentrično osredotoča zgolj na ponovni zagon pisateljske kariere, medtem ko je bivša plesalka Vanessa videti kot hladna nečimrnica in ljudomrznica.

1

Resnica pa ni tako enoslojna … Oba namreč hudo trpita in posledično trpinčita drug drugega. Šele ko začneta preučevati življenja lokalnih prebivalcev in turistov, se postopoma soočata z lastnimi nerazrešenimi problemi. Proces, skozi katerega se morata podati, ju bo bodisi dokončno zlomil bodisi jima dovolil, da se ponovno spoznata. Bosta Roland in Vanessa obalno mestece zapustila močnejša kot kdorkoli prej ali pa bosta za vedno odšla vsak svojo pot?

Film po slogu in načinu prikaza človeških življenj spominja na evropsko kinematografijo in teater 60. in 70. let. Zaznamujejo ga edinstven pripovedni slog, prečiščeni dialogi ter intimna in vznemirljiva atmosfera.

Napovednika za film pa si oglejte na posnetkih spodaj …

Foto: Karantanija cinemas

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si