Oh, njam! Čokoladna torta brez moke

flourless-chocolate-cake2

Ste mislile, da zdrava in slastna sladica ne obstaja? Potem morate preizkusiti čokoladno torto brez moke in le iz zdravih sestavin ter tako uživajte v polnem čokoladnem okusu z omamnim pridihom kave. Sledite receptu:

Sestavine: 200g masla (10g ga potrebujete za mazanje pekača), 200g temne čokolade, 1 skodelica kave (če kave ne marate, ta korak preiskočite), 6 jajc, 200g sladkorja (ali 50g Sukrina), 70g kakava v prahu

Priprava: Pečico segrejte na 160°C, dno pekača obložite s peki papirjem, robove pekača pa namažite z maslom. Čokolado in maslo stopite na pari in pustite, da se zmes ohladi. V tem času ločite rumenjake od beljaka. Iz beljakov naredite sneg, rumenjake pa premešajte s sladkorjem in nato temu dodajte še kakav v prahu ter na koncu očasi prilivajte še raztopljeno čokolado in maslo. Nato zmesi postopoma dodajajte še sneg, a pazite, da ga mešate nežno, s počasnimi gibi, da zmes ne izgubi na volumnu. Zmes prelijte v pekač in pecite 45 minut. Ohlajeno torto postrezite s svežim sadjem, smetano ali sladoledom.

Vir: Prstohvatsoli.com

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si