Omamni cimetovi piškoti

cimet

Zima diši po … cimetu. Da bi imel vaš dom prijeten zimski vonj, ne potrebujete raznih dišav, pač pa se lahko lotite peke okusnih piškotov. Za vas smo izbrali enostaven recept, s katerim boste pripravili okusne piškote in hkrati ponovno pričarali omamen praznični vonj v svojem domu.

cinnamon-sugar-cookie

Sestavine: 3 žlice belega sladkorja, 1 žlica mletega cimeta, 1 skodelica rjavega sladkorja, ½ skodelice belega sladkorja, 1 skodelica zmehčanega masla, 2 jajci, 2 žlički vanilijevega ekstrakta, 2 ½ skodelice moke, ½ žličke pecilnega praška, ščepec soli

Navodila za pripravo: Pečico segrejte na 150 °C. V skodelici zmešajte 3 žlice sladkorja s cimetom in dajte na stran. Z ročnim mešalnikom na najnižji hitrosti zmiksajte rjav sladkor in ½ skodelice belega sladkorja, nato dodajte maslo in mešajte tako dolgo, da boste dobili zrnasto strukturo. Dodajte jajca in vanilijev ekstrakt ter mešajte dokler ne bo masa puhasta. V drugi posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol, nato dodajte mešanico mokrih sestavin in mešajte zelo narahlo, samo toliko, da združite sestavine. Testo oblikujte v približno 2 cm velike kroglice, nato pa vsako izmed njih povaljajte v mešanici sladkorja in cimeta. Dajte jih v pekač, obložen s peki papirjem in pecite približno 18 do 20 minut na 150 °C. Ohladite in postrezite.

renski-rizling-sladko-2009Po peki si boste zagotovo zaslužili kozarec odličnega vina. Ob cimetovih piškotih si privoščite Renski rizling pozne trgatve iz Vinske kleti Zlati grič, ki bo z lepo izraženo medeno noto krasno dopolnil piškote. Dober tek in na zdravje!

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si