Omamni cimetovi piškoti

cimet

Zima diši po … cimetu. Da bi imel vaš dom prijeten zimski vonj, ne potrebujete raznih dišav, pač pa se lahko lotite peke okusnih piškotov. Za vas smo izbrali enostaven recept, s katerim boste pripravili okusne piškote in hkrati ponovno pričarali omamen praznični vonj v svojem domu.

cinnamon-sugar-cookie

Sestavine: 3 žlice belega sladkorja, 1 žlica mletega cimeta, 1 skodelica rjavega sladkorja, ½ skodelice belega sladkorja, 1 skodelica zmehčanega masla, 2 jajci, 2 žlički vanilijevega ekstrakta, 2 ½ skodelice moke, ½ žličke pecilnega praška, ščepec soli

Navodila za pripravo: Pečico segrejte na 150 °C. V skodelici zmešajte 3 žlice sladkorja s cimetom in dajte na stran. Z ročnim mešalnikom na najnižji hitrosti zmiksajte rjav sladkor in ½ skodelice belega sladkorja, nato dodajte maslo in mešajte tako dolgo, da boste dobili zrnasto strukturo. Dodajte jajca in vanilijev ekstrakt ter mešajte dokler ne bo masa puhasta. V drugi posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol, nato dodajte mešanico mokrih sestavin in mešajte zelo narahlo, samo toliko, da združite sestavine. Testo oblikujte v približno 2 cm velike kroglice, nato pa vsako izmed njih povaljajte v mešanici sladkorja in cimeta. Dajte jih v pekač, obložen s peki papirjem in pecite približno 18 do 20 minut na 150 °C. Ohladite in postrezite.

renski-rizling-sladko-2009Po peki si boste zagotovo zaslužili kozarec odličnega vina. Ob cimetovih piškotih si privoščite Renski rizling pozne trgatve iz Vinske kleti Zlati grič, ki bo z lepo izraženo medeno noto krasno dopolnil piškote. Dober tek in na zdravje!

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri