Opremimo igralne kotičke pediatričnih oddelkov bolnišnic

V Tušu so oblikovali nov dobrodelni projekt, preko katerega bodo z igračami in didaktičnimi pripomočki opremili igralne kotičke pediatričnih oddelkov bolnišnic po Sloveniji. V sodelovanju z otroškimi oddelki bolnišnic bodo poskrbeli, da otroci čas v bolnišnicah preživijo čim bolj ustvarjalno in igrivo ne glede na bolezen, ki jih je prikovala na bolniško posteljo.

Vsakdo se je že znašel v bolnišnici, ali kot otrok ali kot starš, dedek, babica. Ker je to čas, ki je stresen tako za naše otroke, kot za starše, želijo v Tušu v sodelovanju s partnerji dobrodelnega projekta tem otrokom omogočiti lepše dni. V otroških oddelkih slovenskih bolnišnic bodo obogatili igralne kotičke, kjer otroci preživljajo čas v bolnišnici. S projektom želijo polepšati bivanje otrok med zdravljenjem in okrevanjem. Zaradi donacije igrač in didaktičnih pripomočkov pa bo otrokom čas hitreje minil in v domačo oskrbo se bodo vrnili bogatejši z novim znanjem.

V Tušu so zavezani družbeno-odgovornim projektom, pri katerih se še posebej usmerjajo k pomoči potrebnim skupinam, predvsem našim najmlajšim. Skladno z usmeritvijo so oblikovali dobrodelni projekt Opremimo igralne kotičke pediatričnih oddelkov bolnišnic. S projektom, ki bo potekal vse do marca v vseh Tuševih trgovinah širom Slovenije, kupce pozivajo k nakupu posebej označenih izdelkov na policah in preko nakupa bodo prispevali za nakup didatktičnih igrač oz. pripomočkov za igralne kotičke pediatričnih oddelkov slovenskih bolnišnic.

V aktivnost so vključili 13 pediatričnih oddelkov znotraj bolnišnic širom Slovenije, ki jim bodo ob zaključku projekta podarili didaktične igrače in pripomočke. “Ob bolezenskih stanjih otrokom poleg nujnega zdravljenja in počitka primanjkuje tudi igre in učenja. Kakor hitro se vsaj malo bolje počutijo, se želijo igrati in spoznavati svet okrog sebe. In ker jim želimo ta čas vsaj malce polepšati, smo v Tušu pripravili dobrodelni projekt, kjer bomo pediatričnim oddelkom bolnišnic podarjali didaktične igrače. Tako bodo otroci odslej v svojih bolniških sobah lahko poleg počivanja in okrevanja čas namenili izpopolnjevanju in učenju, po katerem vsakodnevno hrepenijo,” je dodala Anja Marjetič, vodja korporativnega komuniciranja v Tušu.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si