#ostanidoma: 5 idej za kakovostno preživljanje časa doma

Glede na trenutne razmere v državi in svetu verjamemo, da se je velik del vas zaradi svoje in varnosti drugih, odločil, da bo svoje delo preselil v domače okolje. Prehod v karanteno lahko prinese številne izzive in nihanje razpoloženja. GRAZIA vam razkriva še nekaj razlogov, zakaj je preživljanje časa doma v teh dneh dobra izbira.

 

Čas za nove spretnosti

Že znana zgodba: na YouTube-u ste začeli gledati en lepotni tutorial, potem drugi, tretji … In preden se zavedate, ste že zapravili nekaj ur. Vendar, kdaj ste katero izmed predstavljenih tehnik ličenja dejansko tudi preizkusili? Torej, čopiče v roke in obvladajte tiste nove tehnike ličenja, ki si jih že dolgo časa želite.

Končno dovolj časa za »beach body«

Dragi treningi, premalo časa, bencin, nepopisna gneča … Vse to so lahko razlogi (ali pa izgovori), zakaj se ne odpravite na skupinsko vadbo ali v fitnes center. Vendar lahko zdrav duh v zdravem telesu vzdržujete tudi doma. Izgovorov ni več, začnite že danes! Tudi če nimate fitnes naprav, lahko s pomočjo YouTuba in blazine za jogo naredite veliko.

Virtualni sprehod po svetovnih galerijah

Če ste ljubitelj umetnosti, lahko obiščete nekatere svetovne muzeje, ki imajo v času pandemije virtualne oglede. Google Arts & Culture je na enem mestu sestavil seznam 500 muzejev, ki jih lahko obiščete na spletu.

Romantični večer v dvoje

Z boljšo polovico imejta zmenek kar doma. Skupaj pripravita okusno večerjo, ob tem pa imejta v mislih, da ni bistvo zgolj v že pripravljeni hrani na mizi, pač pa je prijetna tudi njena priprava. Razdelita si delo in uživajta v skupnem kuhanju okusne hrane, ustvarita prijetno atmosfero z vajino najljubšo glasbo in med skupno kuho še malo zaplešita po kuhinji.

Branje ob sveči in kozarcu vina

Dobra knjiga – pa naj gre za romantično ali pa kriminalno zgodbo – vas bo zagotovo sprostila. Dodajte še najljubšo dišečo svečo, ambientalno glasbo in mehko odejo. Za priboljšek si privoščite palačinke z orehi, za piko na i pa odprite kozarec dobrega vina. Nas je navdušil polsuhi renski rizling iz Vinske kleti Zlati grič, ki odlično dopolni tudi palačinke.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Idealen čas za izpolnitev vseh zapostavljenih obveznosti

Med delovnim tednom majhne obveznosti zlahka padejo v pozabo. Zato lahko ta čas, razen za sprostitev in počitek, koristno izkoristite in nadoknadite z vsemi malimi opravili in preloženimi obveznostmi. S svojo najljubšo glasbo ali serijo v ozadju boste presenetljivo preprosto spremenili svoj čas v nekaj produktivnega, preostale naloge pa bodo zelo hitro prečrtane z vašega “to – do” seznama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: PR, Instagram

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si