Osvežitev poletja malo drugače!

 Osvežitev poletja: Špricer malo drugače!

 

 

Brez svežega sadja si res težko predstavljamo poletje. Med poletne sadne favorite se zagotovo uvrščajo tudi češnje. Iz njih lahko ustvarite izvrsten sorbet, ki pa mu lahko primešate prav poseben špricer. Se to vašim brbončicam sliši zanimivo? Z vami delimo slasten poletni recept!

 

Čeprav so vaš nepogrešljiv poletni prigrizek, bi si češnje želeli porabiti še nekoliko drugače. Pripravite jih v obliki slastnega sorbeja za vso družino! Sorbet je zagotovo pravi izbor sladice, ko je govora o vročih poletnih dneh. Super pri tem je, da je priprava le-tega zares preprosta!

 

Sestavine za sorbet

 

3 skodelice izkoščičenih češenj, pol skodelice sladkorja, ščep soli, sok dveh limon, žlička vodke

Vse sestavine kuhajte v kozici na srednjem ognju in med kuhanjem mešajte toliko časa, da češnje postanejo mehke. Mešanico ohladite na sobno temperaturo in jo pretresite v multipraktik. Zmešajte jo v pire in ga, v kolikor želite, da je ta povsem gladek, precedite skozi cedilo. Pire ohladite v hladilniku in zmešajte v napravi za izdelovanje sladoleda. Sorbet postavite v zamrzovalnik za vsaj štiri ure.

V tem času dodobra ohladite tudi sestavine za špricer, s katerim boste servirali sorbet.

 

Sestavine za špricer

 

Rosé iz Vinske kleti Zlati grič, mineralna voda, lističi mete in sveže češnje za okrasitev

Tako Rosé kot mineralna voda morata biti dobro ohlajena. Pripravite visoke kozarce. V vsak kozarec postavite kepico sorbeta in ga oblijte z vinsko mešanico –  1 dcl Roséja in 1 dcl mineralne vode. Opojno sladico okrasite z lističem mete in svežo češnjo.

 

Zlati gric – Konjiska penina rose 0.75L-

 

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri