Paloma gre na MARS

Medtem, ko se vesoljske agencije šele pripravljajo, da bi poslali človeka na Mars, so v Palomi že razvili kompakten toaletni papir, ki bi na odpravi proti rdečemu planetu zavzel manj prostora, ter trajal celo pot tja in nazaj.

Paloma Max je inovativni trislojni toaletni papir, zasnovan tako, da zavzame manj prostora in traja dlje. Z 38 metri papirja na eno rolico, kar predstavlja 150 odstotkov običajne dolžine, je ta izdelek tudi ekološki, saj je izdelan iz

100 % certificirane celuloze, pušča manj ogljičnega odtisa ter je pakiran v embalaži, ki vsebuje do 30 odstotkov reciklirane plastike. Zaradi svoje kompaktnosti je bil poslan vesoljskim agencijam, kjer bo pripomogel pri načrtovanju poleta do Marsa in nazaj. Ko se bo človek odpravil na pot proti Marsu, bo moral s sabo vzeti vse, kar ta potrebuje. Tudi toaletni papir. A ker je prostor na plovilih omejen, bo moral biti drugačen, kot je danes.

Četverček triplastnega papirja s kar 335 lističi Paloma MAX so vesoljske agencije že prejele. Medtem, ko čakamo, ali ga bodo uporabili, se o njegovi uporabnosti in mehkobi ter o resničnosti izjav, da ne zavzame veliko prostora in traja dolgo, lahko prepričate že danes.

Novi toaletni papir iz Palome navdušuje s kompaktnostjo in dolgotrajnostjo, zaradi česar so pomislili, da bi bil primeren za vesoljska potovanja. Inovativni izdelki, razviti za astronavte, pogosto pomagajo pri vsakdanjem življenju, a tudi izdelek iz Sladkega Vrha je tako dober, da bi lahko poletel v vesolje.

Predsednik uprave in obenem tehnični direktor v družbi Paloma dr. Stevan Lomić je ob priložnosti predstavitve novega izdelka dejal:  »Naše inovativno pakiranje omogoča, da štirje kompaktni zavihki Paloma Max vsebujejo toliko trislojnega toaletnega papirja kot deset običajnih rolic. Z 38 metri papirja na eno rolico, kar predstavlja 150 odstotkov običajne dolžine, je ta izdelek tudi ekološki, saj pušča manj ogljičnega odtisa in je pakiran v embalaži, ki vsebuje do 30 odstotkov reciklirane plastike

Inovativne rolice kompaktnega toaletnega papirja iz sto odstotkov certificirane celuloze so razvili strokovnjaki razvojnega oddelka v Sladkem Vrhu. Tam na najsodobnejšem papirnem stroju izdelujejo močan, a obenem mehak in vpojen papir, ki ga ravno tako nova proizvodnja linijo s hitrostjo 700 metrov na minuto tesno in kompaktno navije na zvitke (rolice). V Palomi verjamejo, da je to začetek nečesa velikega in sprememba, ki bo poenostavila nakupovanje toaletnega papirja in izboljšala kakovost življenja.

Paloma MAX najdete v trgovinah Mercator, Tuš in Leclerc. Družba Paloma vas obenem vabi, da spremljate profile na družbenih omrežjih, saj bodo v poletnih mesecih potekale atraktivne nagradne igre.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si