Pankrti se vračajo s posebnim koncertom ob 45. obletnici

Pankrti se ob 45. obletnici z velikim koncertom vračajo v legendarno ljubljansko Halo Tivoli. Kot se spodobi za tak jubilej, bodo na koncertu  nastopili tudi številni gostje.

PANKRTI bodo nastopili v originalni postavi kot ob koncu delovanja: Pero Lovšin-Gnus, Bore Kramberger,Slavc Colnarič, Bogo Pretnar, Marc Kavaš.

Pankrti večkrat razprodali Halo Tivoli

PANKRTI so večkrat samostojno nastopili v legendarni Hali Tivoli in jo vsakič takoj razprodali, nazadnje na povratnem koncertu ob 30. obletnici leta 2007.Ob njihovi 40.obletnici, pa so Pankrti razprodali tudi ljubljansko Areno Stožice, kjer je kot posebni gost nastopil tudi Glen Matlock, ustanovni član skupine Sex Pistols.

Biografija 1977-2022

Pankrti so svojo glasbeno pot začeli  pred 40 leti, natančneje leta 1977 s svojim prvim nastopom oktobra na Gimnaziji Moste. V tem času so ena za drugo  nastajale mnoge provokativne pesmi kot so Anarhist, Lublana je bulana, Totalna revolucija, Metka, katerim so kasneje sledile Za železno zaveso, Zvečer v mestu, Osmi dan , Umazane igre, Bandiera Rossa in številne druge.

Pankrti  so s svojim delovanjem pisali zgodovino tako na glasbenem, kulturnem kot političnem področju,ter se zavedno zapisali v zgodovino kot fenomen, ki še zdaj spremlja tako mlado, kot starejšo generacijo.

Pankrti veljajo za največjo tovrstno skupino vseh časov za Železno zaveso.

O njih je bil posnet dokumentarni film Dolgcajt po istoimenski plošči. Leta 2007 jim je  Slovenski muzej novejše zgodovine priredil enomesečno fotografsko razstavo, kar se je zgodilo prvič v Sloveniji, da je katera glasbena skupina dobila svojo razstavo v tem muzeju.

Kot prvi slovenski skupini, je bila v njihovo čast postavljena spominska plošča na gimnaziji Moste.

Vstopnice za dogodek so na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih in Petrol bencinskih servisih. FB dogodek pa najdete tukaj.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si