Pasticcino torba na svetovni turnejo

Ikonična Pasticcino torba znamke Max Mara je pripravljena, da odrine na svojo svetovno turnejo, prva postojanka? Benetke!

Nov poseben projekt, ki se bo začel s sezono jesen/zima 2022 in ki bo sezono za sezono podpiral umetniško ekselenco in tradicij. Posvečena glamurozni zgodovini tekstila in oblikovanja stekla mesta Benetke, je Pasticcino torba model Venezia narejena iz razkošnih Fortuny blagov in pisanih steklenih okraskov iz muranskega stekla seveda. Skozi več kot 800 let je droben otoček Murano povzdignil umetnost oblikovanja stekla na nivo elegance, kreativnosti in prefinjene tehnike. Legendarna tekstilna tovarna Mariana Fortunya, ki je leta 1922 transformiral antični samostan na otoku Giudecca v svojo tovarno, še danes obratuje in še danes blago izdeluje na originalnih napravah. Trije različni bombaži so bili uporabljeni pri torbi Pasticcino Venezia vse od metalnih motivov z nežnimi akcenti zlate in bakrene, sivkasto modre pa vse do akcentov sivke in temno rdeče na krem podlagi in vzorcev iz zelene in bež barve.

Poimenovana po italijanski besedi za “majhno pecivo”, Pasticcino torba lahkotno balansira nežno naravo z močno osebnostjo. Igriva oblika, interpretirana v najrazličnejših variacijah, je tokrat najbolj prepoznavna po okrogli zaponki narejeni s strani Gambara & Tagliapietra, najbolj poznana po umetniških steklenih predmetih in unikatnih kosih vse od leta 1974. Neskončno vsestranska, prostorna a hkrati stisnjena, Pasticcino torba model Venezia povzdiguje svojo unikatnost v svoji večni zaželjenosti.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si