Pink day Slovenija

Danes  Maribor gosti prvi festival roseja pri nas, Pink day Slovenija.  Festival v Narodnem domu Maribor svoja vrata odpira ob 12. uri, ob 14. uri bo potekalo predavanje na temo roseja in žensk, ob 15.45 predavanje Hrvaška v rose kozarcu, ob 17.30 pa bodo strokovnjaki iz društva Vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije predavali še o rosejih po svetu in doma ter njihovih razlikah.

DSC_0133-Edit-EditKot je povedala direktorica zavoda za turizem Janja Viher, je Pink day odlična priložnost za promocijo Maribora in Slovenije: “Dogodek se sklada s strategijo turizma in promocijo Hiše stare trte, ki jo obišče največ turistov v Mariboru. Pink day povezuje ženske, dviguje raven vinskega turizma v osrčju prestolnice vina in je primer izvrstnega sodelovanja konkurenčnih vrhunskih vinarjev, držav in mest. Zato ima vse potenciale, da postane tradicionalen.”
Začetki Pink daya segajo na Hrvaško, kjer so vinske navdušenke najprej ustanovile združenje WOW, katerega glavni namen je druženje žensk, spoznavanje vinskega sveta ter povezovanja v različne oblike sodelovanja tako v vinskem svetu kot na poslovnem področju. Članice so namreč ugotovile, da so ženske pomemben del vinskega sveta, tako se je rodila ideja o Pink dayu, ki se iz leta v leto nagrajuje in dopolnjuje.
Danes se bodo s svojim rose izborom predstavili vinarji Batič, Bjana, Doppler, Dornberg, Erzetič, Gaube, Horvat vinogradi, Kobal Wines, Lepa Vida, M-enostavno dobra vina, Movia, Montis, Ptujska klet, P&F Jeruzalem, Radgonske gorice, Sanabor, Sanctum, Ščurek, Vila Platana, Vina Koper, Vinarstvo Rebula in Zlati Grič, ki je za svoje rose vino letnik 2015 pred dnevi prejel prestižni zlati priznanji na ocenjevanju vin v Splitu in na ocenjevanju Finger lakes international competition v New Yorku.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si