Pisana druščina z Madagascarja kmalu na odru Špas teatra


V Špas teatru napovedujejo vročo jesen. Skupaj z liki pustolovskega muzikala Madagascar se bomo namreč podali v sončno Afriko, simpatične divje živali pa obljubljajo kopico smeha in zabave za vse generacije.

Le kdo se ne spomni samooklicanega kralja vseh lemurjev, karizmatičnega leva Alexa ali pa klepetave zebre Martyja? Nepozabni liki Dreamworksove risanke Madagascar sedaj prihajajo tudi na naše odre. NAGP produkcija s producentom Nejcem Avbljem je v koprodukciji s Špas teatrom ustvarila licenčni projekt, ki bo zaživel na veliki premieri 29. septembra, v mengeškem Špas teatru.

Ker se premiera nezadržno bliža, sodelujoči tudi med poletjem ne počivajo. Vaje so v polnem teku, ekipa pa se tudi med pripravami na veliki dan neizmerno zabava. V vlogo leva Alexa se bo prelevil Gašper Rifelj, ki nam je zaupal, da imata s kraljem živali veliko skupnega. “To je vloga, ki sem si jo resnično želel in je ne bi menjal z nobeno drugo. Mislim, da mi je res pisana na kožo,” zatrjuje Gašper. “Zdi se mi, da oba rada nastopava. Alex je zelo rad v središču pozornosti, jaz pa tudi nadvse uživam na odru.” Poleg njega bodo na odru zaigrali tudi Irena Yebuah Tiran, Jan Bučar, Nejc Simšič, Lea Bartha, Nejc Lisjak in številni drugi, v “kopita” zabavljaške zebre Martyja pa bo namesto poškodovanega Klemna Bunderle stopil Blaž Vrbič.

Muzikal pod režisersko taktirko Eve Hribernik bo postregel tudi z odlično glasbo, v ritmih katere bodo po koreografiji Mojce Horvat poplesavale simpatične živali. “Na predstavo gledam povsem samostojno, ne ozirajoč se na risanko, saj gre za povsem druge vrste medij. Gledališče ima velik čar, ker lahko v živo komunicira s publiko v gibalnem smislu,” nam je svoj vidik na projekt razkrila koreografinja, ki je nadvse zadovoljna tudi z energijo, ki vlada na vajah: “Vidim, da imam ekipo, gibalni material, s katerim se res fantastično sodeluje. Najlepše je slišati, da me že pogrešajo in komaj čakajo, da spet začnemo s treningi.”

od prevod besedila se podpisuje Janez Usenik. Pevsko pripravo in izpiljenost vokalov so zaupali vrhunski vokalistki in učiteljici petja Evi Černe, za glasbeno izvedbo pa bo skrbel Simon Dvoršak. Strokovno podkovana zasedba, odlična energija na vajah in polna mera smeha obljubljajo novo muzikalno poslastico, ki bo navdušila vse družinske člane.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si