Pivomanija bo ponudila tisto, česar si do sedaj niste mogli predstavljati!

Bi poskusili pivo z lipovimi cvetovi? Pridite na Pivomanijo!

 

 

Ajdovščina bo 31. avgusta ponovno središče kraft pivovarstva – Na pipah bo več kot 40 domačih in tujih zvarkov

 

Zadnjo počitniško soboto bo tudi letos praznik vseh ljubiteljev in ljubiteljic odličnega butičnega piva. Pivovarna Pelicon bo namreč 31. avgusta v Ajdovščini pripravila že 6. Pivomanijo: Festival kraft piva 2019, in sicer v parku ob Hiši mladih v Ajdovščini med 13. in 22. uro. Tokrat bo festival potekal v znamenju radovednosti, raziskovanja in poglabljanja v bogat nabor različnih stilov piva, ki jih bodo obiskovalcem približali s priročnikom in sommeliersko delavnico. Ob okusni kulinarični ponudbi in glasbeni spremljavi bo premiero na Pivomaniji doživela tudi nova pijača v seriji Pelicon & Bratinov, seveda pa bo na voljo tudi njen predhodnik,  v celoti slovenski džin tonik s Hoppy Tonicom Pivovarne Pelicon in džinom Bratinov. Vstopnice v predprodaji so že na voljo na spletu in na vseh OMV bencinskih servisih in trafikah 3dva po Sloveniji.

 

»Ob začetku druge petletke smo se odločili, da na pipe Pivomanije priključimo kar najbolj širok izbor različnih stilov piva. Želimo si, da bi lahko s posebneži pocrkljali poznavalce, hkrati pa začetnikom, ki se s kraft pivom šele spoznavajo, pripravili res dobro odskočno desko v pisani svet butičnega pivovarstva,« je ob pripravah na festival, ki ga podpira tudi Občina Ajdovščina, povedala Anita Lozar, soustanoviteljica Pivovarne Pelicon. Tako bodo na Pivomaniji predstavili klasične svetovne stile piva, lastne klasike (denimo The 3rd Pill, Out of China ali Yes Boss) in letošnje novosti (denimo novo nizkoalkoholno pivo Relax), piva gostujočih domačih in tujih pivovarjev ter butične serije, ki jih mladi ajdovski pivovarji varijo s kolegi po vsej Evropi.

 

 

Legende, posebneži in pivovarski bonbončki

»Na Pivomaniji bomo predstavili rezultate tako imenovanih ‘collabov’, ki smo jih imeli v preteklih nekaj mesecih. V Beogradu smo s pivovarno Dogma zvarili lahko poletno pivo z lipovimi cvetovi, aprila smo bili v Berlinu, kjer smo delali s pivovarno Motel, julija smo varili v Zagrebu s pivovarno The Garden Brewery, avgusta pa gremo še v London, kjer bomo varili skupaj z našimi starimi znanci in legendami kraft pivovarstva Yeasty Boys,« je naštel Matej Pelicon, glavni pivovar in soustanovitelj Pivovarne Pelicon. Seveda sodelovanja ne potekajo le s tujimi, temveč tudi z domačimi pivovarskimi prijatelji, letos denimo s pivovarno Human Fish ter vinarstvom Burja. Večino teh posebnežev bo moč poskusiti na Pivomaniji, poleg njih pa še kakšen pivovarski bonbonček, kot  je  dimljeno (rauchbier) pivo stila märzen iz tradicionalne pivovarne Schlenkerla iz nemškega Bamberga, ali pa pri nas redko, če sploh že kdaj prisotno točeno kislo pivo (lambic) z višnjami bruseljske pivovarne Cantillion.

 

Ena vstopnica, (skoraj) neskončno piva

Za poskočno vzdušje na Pivomaniji bo dogajanje skozi ves dan spremljala glasba, za katero bodo odgovorni zdaj že hišni godci The Hish N’Band, letošji posebni gosti pa bodo slovenski »trubači« Dej Še’n Litro. Tudi letos pa bo Pivomanija ohranila all-inclusive koncept dogodka, ki obiskovalcem omogoča, da z nakupom festivalske vstopnice degustirajo vse vrste piva. Vstopnica v predprodaji stane 20 evrov, od 18. avgusta dalje pa bo stala 25 evrov. “Želeli smo, da se obiskovalci na Pivomaniji res dobro počutijo in da lahko čas namenijo prijetnemu druženju, ne pa stanju v vrsti na blagajnah,” koncept pojasnjuje Anita Lozar in doda, da lahko obiskovalci za spomin domov odnesejo še festivalski kozarec. Ob tem je opozorila, da so zaradi Pivomanije okoliška prenočišča v tem terminu hitro razprodana, »zato nikar ne čakajte na zadnji trenutek za rezervacijo sob in apartmajev, lahko pa seveda določite nula-nula šoferja med prijatelji in se po dogodku varno odpeljete domov,« je še pozvala Anita.

 

 

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si