Po čem hrepenijo lasje poleti?

Tako kot moramo biti v poletnih dneh pozorni na izdatno nego kože, posebno pozornost potrebujejo tudi naši lasje. Zaradi znojenja je lasišče v poletnih mesecih razdraženo, k slednji dodatno pripomore še pretirano izpostavljanje UV žarkom in kemikalije iz neprimerne kozmetike za ta letni čas. Kako, torej, skrbeti za lase in jih zaščititi poleti? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov …

Uporabljajte naravna olja: Ta negujejo lase in lasišče, preprečujejo nastanek prhljaja in izsušenost lasišča, so bogata z vitaminom E, ki hrani lase in popravlja škodo, nastalo s pretirano izpostavljenostjo soncu. Odlična sopotnika na vaših poletnih počitnicah sta arganovo olje (ščiti kožo pred soncem in soljo, pospešuje rast las in hrani lase) in kokosovo olje (vlaži lasišče in preprečuje nastanek prhljaja, blaži izpadanje las, skrbi za svilnate lase, saj jih hrani od zunaj in znotraj).

Zaščitite lase s klobukom: Ta fantastičen modni dodatek je resnično nepogrešljiv v poletnih mesecih. Ne samo da prijetno začini vaš las, pač pa med intenzivnim sončenjem varuje vaše lase pred UV žarki. Seveda kljub vsemu na lase nanesite preparat za nego las z zaščitnim faktorjem, od znotraj pa bodo lase pred učinki prostih radikalov varovale sestavine iz grozdja, zato nikar ne pozabite s seboj na plažo nesti tega zdravega prigrizka.

Izogibajte se “težkim” izdelkom: Morate se strinjati, da lak za lase in plaža nekako nista pod istim imenovalcem. Poletni čas je čas, ko tudi lasje potrebujejo svoj čas, da zadihajo. Naj zaplapolajo v vetru, pa četudi so razmršeni in brez volumna. Spnite jih v ležerno figo, rep ali kitko in se čimmanj ubadajte z njimi. Poletni moto je jasen: Bolj kot boste enostavni, bolj boste privlačni.

Izberite koprivo: Če las ne želite šamponirati vsak večer, jih kljub vsemu vsak večer po kopanju v morju sperite s sladko vodo. Idealen izbor za poletni čas pa je koprivin šampon, ki po besedah naših babic rešuje vse težave lasišča – prhljaj, izpadanje, izsušenost.

Privoščite si piling lasišča: Po prihodu z morja se nagradite s pilingom lasišča, ki vam bo očistil lasišče vseh nečistoč in tako poskrbel, da bodo lasje iz lasnih mešičkov ponovno rasli nemoteno in hitreje. Lasišče po bo uporabi pilinga umirjeno in osveženo, lasje pa posledično sijoči, lahki in čisti.

Foto: Instagram

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si