Po dnevu na plaži koža potrebuje izdatno nego

S poletjem je koža še bolj izpostavljena kot sicer, svoje naredijo sončna svetloba, veter in slana voda. Učinkovita zaščita kože pred izpostavljenostjo soncu je zato enako pomembna kot nega kože po sončenju. Če je prvi ključni korak pri zaščiti pred soncem uporaba sredstva za zaščito pred soncem, je drugi nanos izdelka za nego kože po sončenju. Po dnevu na plaži povrhnjica pogosto postane rdeča, njena notranjost pa dehidrirana. Dodaten odmerek sredstva za vlaženje kože in ohranjanje prave hidracije je zato nujen. Vsakodnevna dopustniška rutina mora vsebovati nanos losjona, ki pomiri od sonca obremenjeno kožo.  Najboljši čas za uporabo sredstva po sončenju prinaša sončni zahod. Po kopeli ali prhanju, ko si koža nekoliko oddahne dneva na plaži, nanesite losjon po vsem telesu.

Strokovnjaki iz laboratorija v Hamburgu so razvili izdelek za zaščito kože po izpostavljenosti soncu, ki je obogatena s pomirjevalnimi sestavinami. Vsebina sredstev za oskrbo kože po izpostavljenosti soncu zagotavlja globoko vlaženje, obenem pa pomaga zmanjšati rdečico in obnoviti udobje kože na raven pred izpostavljenostjo soncu. Pomirjajoč in hladilen Eucerin After Sun losjon kožo nagnjeno k alergijam je bil posebej zasnovan, da ublaži sončne opekline in občutek vročine na koži, ki je bila obremenjena zaradi vplivov sonca. Formula izdelka vsebuje destilat nepozebnika, ki ublaži rdečino in napetost kože, ki sta posledica izpostavljenosti soncu, hkrati pa daje telesu občutek svežine in blag učvrstitveni učinek. Vitamin E v formuli izdelka spodbuja koži lasten sistem zaščite proti prostimi radikali, ki nastanejo zaradi UV-sevanja. Pomemben je za številne biološke procese v telesu, obenem pa pomaga ohraniti kožo zdravo. Losjon ne vsebuje dražečih sestavin, kot so barvila in dišave, zato so Eucerinovi strokovnjaki podobno nežen izdelek razvili tudi za kožo, ki je nagnjena k alergijam na sonce.

 

Tukaj je še krema za obraz in telo Eucerin pH5, ki koži pomaga obnoviti pH raven od znotraj navzven, s čimer preprečuje do 90 odstotkov prodiranja cvetnega prahu v kožo. Zato je krema iz linije Eucerin pH5 odlična za kožo, ki so jo prizadele alergije. Dekspantenol je ena izmed sestavin v formuli, ki spodbuja celjenje ran, zato izdelek daje dolgotrajno zaščito ter mehko in gladko kožo. Hkrati pa je dekspantenol izjemno učinkovita vlažilna snov, ki izboljša vlaženje kože ter tako pomaga zmanjšati izgubo vode ter ohraniti mehkobo in prožnost kože.  Prav kombinacija aktivnih sestavin, ki jih vsebuje pH5 encimsko zaščito (dekspantenol, pH5 citratni pufer in glicerin) aktivira koži lastne encime, da okrepi funkcijo bariere in kožo zaščiti pred vsakdanjimi okoljskimi dražečimi snovmi in onesnaženostjo zraka.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si