Poiščite ravnovesje med delom in nedelom.

almost-everything-will-work-again-if-you-unplug

Skoraj vse bo začelo ponovno delovati, če le-to izključiš za nekaj minut. Tudi ti!

Velikokrat si naložimo preveč obveznosti in odgovornosti na svoja ramena, čez čas pa zaradi preobremenjenosti ne uživamo več v stvareh, ki so nas včasih najbolj osrečevale in smo jih delali z največjim veseljem. Zaradi preobremenjenosti in utrujenosti si nato želimo stvari čimprej zaključiti in jih dati za sabo. Včasih pa si je potrebno le vzeti čas zase, se odpočiti, umakniti iz situacije in nato lahko vidimo zadevo v popolnoma novi luči, iz čisto druge perspektive.

Zato vedno poiščite ravnovesje med delom in počitkom.

Če ste preobremenjeni s katerokoli stvarjo in se le izčrpavate (delate dneve in noči), ne morete videti realne slike, stvari takšnih, kot so. Za videnje, jasnovidnost je potrebna moč in energija. Zakaj pa se največkrat zaciklamo, od sebe zahtevamo preveč, se ne čutimo nikoli dovolj dobre ipd.? Učili so nas, da če ne delamo, nismo vredni. Tako tudi v prostem času razmišljamo, kaj vse še moramo storiti, kakšne obveznosti imamo… In v glavi ves čas razmišljamo, kaj vse še moramo storiti (smo v prihodnosti) ali pa razmišljamo in si očitamo, kaj vse bi lahko storili boljše (smo v preteklosti) ter ne znamo umiriti misli, živeti v sedanjem trenutku. Držite se načela, da v danem trenutku date 100 % vse od sebe, to je največ, kar lahko storite. Najdite stvari, ki vas polnijo in vam dajejo energijo in zagon ter brez slabe vesti uživajte tudi v nedelu, ležanju na kavču in gledanju dobrega filma ali branju knjige. Poiščite ravnovesje med delom in nedelom.

Nikoli ne sprejemajte pomembnih odločitev, ko ste preutrujeni, zaradi česar ne vidite več realne slike. Vzemite si čas zase, za počitek, za razmislek.

Vaša Tjaša Marin za MOUSSE DE MARIN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si