Pokaži mi, kaj nosiš in povem ti, kaj poslušaš

Obleka naredi človeka, umetna inteligenca pa določa glasbeni okus glede na stil oblačenja. Obiščite inovativni pano, ki prepozna osebni stil ter predvaja glasbo po okusu uporabnika.

SPAR Slovenija je v nakupovalnem središču Citypark, v sodelovanju z oglaševalsko agencijo AV studio, pred vhod trgovine Interspar, postavil posebno svetlobno vitrino. Ta prek umetne inteligence zaznava stile oblačenja in nato postreže z zabavnim rezultatom ter prek zvočnika predvaja glasbo, ki pritiče stilu osebe stoječe pred vitrino. Tako se lahko prepričate, če ste zares neizprosen roker, pristna metalka, sodoben hipster, morda celo aktualni gaser ali limka …

Pano, ki nagovori z izbrano glasbo

V svetlobno vetrino je vgrajena napredna umetna inteligenca, ki je bila predhodno izurjena za zaznavanje stilov oblačenja. Njen algoritem strojnega učenja namreč analizira zaznano sliko osebe in določi, kakšen stil oblačenja ima. Nato ji pokaže rezultat v obliki avatarja, ki je  ravno tako ilustriran s pomočjo programa umetne inteligence ter prek zvočnika predvaja ustrezno glasbo. Za celoten postopek določitve stila in predvajanja glasbe potrebuje približno deset sekund. Interakcija je varna, saj sistem ne shranjuje fotografij uporabnikov.

Svež način interaktivnega povezovanja blagovne znamke s potrošniki

Že ob postavitvi panoja so najbolj pogumni obiskovalci trgovine SPAR Citypark izvedeli, kakšen stil imajo in prisluhnili svojemu priljubljenemu glasbenemu izboru. Pri tem so se nekateri nasmejali, saj jih je umetna inteligenca presenetila z določitvijo stila in posledično predlogom glasbe. Ostali pa so lahko sproščeno uživali v svojih najljubših ritmih ter izvedeli, točno kateri zvočnik oziroma slušalke edinstvene nizozemske znamke Fresh’n’Rebel, na voljo ekskluzivno v trgovinah SPAR in Interspar, umetna inteligenca priporoča njim.

Kot prvi trgovec v Sloveniji orjemo ledino na področju novih tehnologij in svojim kupcem prinašamo še nevidene sodobne izkušnje. Enako miselnost prinašamo tudi na naše police, saj je nizozemska znamka Fresh’n’Rebel prava osvežitev, tako za osebni stil kot tudi izkušnjo glasbe,“ je povedala Lidija Rakuša , direktorica marketinga SPAR Slovenija.

 

 

 

 

Preizkusite in se prepričajte, ali vaš stil predvaja ustrezno glasbo

Mimoidoči bodo z umetno inteligenco lahko preverili, kako uglašene stile imajo ter uživali v predvajanih ritmih. Nekatere smo že ujeli, zabaven videoposnetek si lahko ogledate tukaj.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si