Pokukajte v neretuširan Pirellijev koledar

landscape-1480420030-nicole-kidman-1

Legendarni Pirellijev koledar bo letos že drugo leto zaporedoma vseboval fotografije navdihujočih žensk različnih starosti; poudarek bo na ženstvenosti in seksapilnosti v vseh življenjskih obdobjih, in ne zgolj na goloti mladih in popolnih žensk. V letošnjem letu so fotografu Petru Lindberghu za Pirellijev koledar z naslovom Emotional pozirale njegove najljubše hollywoodske dame: Nicole Kidman, Lupita Nyong’o, Uma Thurman, Lea Seydoux, Rooney Mara, Kate Winslet, Robin Wright, Julianne Moore, Alicia Vikander, Charlotte Rampling, Zhang Ziyi, Penelope Cruz, Jessica Chastain in Helen Mirren.

gallery-1480424718-robin-wright

Dame so si vizualno in osebnostno zelo različne, a njihov skupni imenovalec je naravna lepota, iskrivost in veselje do življenja. Prav zato Lindbergh pri obdelavi fotografij ni uporabljal preveč retuše, kar je pojasnil z besedami: “Lepota je le komercialni interes, kot lahko vidite v revijah, so ženski možgani sprani od vsega tega. To je ravno nasprotno temu, kar želim. Te ženske (v koledarju) so najbolj talentirane ženske na svetu in občuduje jih ves svet. So čutne in to sem želel pokazati.”

gallery-1480421040-julianne-moore

Pirellijev koledar za leto 2017 se tako vrača k naravni lepoti in resnični ženski. Hollywoodske zvezdnice na fotografijah nosijo le malo ličil, njihove frizure so naravne, oblačila preprosta. Namen koledarja je opogumiti dekleta in ženske, da so popolne takšne, kot so. Na drugi strani pa Lindbergh želi ženske osvoboditi prepričanja o večni mladosti in popolnosti.

gallery-1480420790-uma-thurman

Foto: Peter Lindbergh

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si