Poletni koktajl osvežitve: Mimosa z lubenico

Brez katerega sadja si preprosto ne predstavljamo poletne osvežitve?

 

Najbrž se strinjamo, da je skupni imenovalec večine populacije lubenica. Hladna, osvežujoča, prijetno sladka – osveži in čisti telo, pogasi žejo in željo po sladkem.

 

Čeprav je najboljša samostojna, pa bi se občasno prilegla tudi kakšna malce bolj opojna receptura z lubenico v glavni vlogi. S sledečim receptom bomo zagotovo zadeli bistvo poletne osvežitve. Dame in gospodje, mimosa z lubenico.

Mimosa običajno zapaše v času »bruncha« kot mešanica sveže iztisnjenega pomarančnega soka in penine. A zakaj ne bi v poletnih dneh pomaranče zamenjala lubenica? Vsi, ki radi okušate kaj novega, meso lubenice ,anrezano na drobne koščke, zamrznite. Pred serviranjem lubenico zmešajte v mešalniku, ji dodajte sok limete in mešanico prelijte v kozarce do polovice. Nato v vsak kozarec dolijte še penino (priporočamo Konjiško penino belo iz Vinske kleti Zlati grič). Voilà, popoln poletni koktajl osvežitve je pripravljen! Bolj enostavno ne gre …

 

 

“Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri