Naj velikonočni prazniki prikličejo pomlad na našo mizo

Te dni potrebujemo sonce, svetlobo in toploto, ki prihaja s pomladjo, da nas napolni z vitaminom D, ki smo ga v hladnih dneh z manj sonca pogrešali in pa seveda s pozitivizmom, ki ga prinese svetloba v naš vsakdan, zato … 

… vam predstavljamo pomladne serviete Paloma Style, ki bodo zagotovo polepšale velikonočno mizo! Uporabili so namreč veliko rumene barve, ki predstavlja veselje do življenja, spremembo, simbolizira nov začetek in razcvet kreativnosti. Prepustite se kreativnosti, sprejmite še kakšen nov izziv in si v svojem domu pričarajte pomlad.

Prvi Paloma Style izziv

Sestavite pogrinjek iz čim več različnih serviet Paloma. Za tiste manj drzne predlagamo, da izberete eno servietko z motivom in ostale v pripadajočih pomladnih barvah, drznejši pa kombinirajte več vzorčkov. Lahko se preizkusite tudi v origami tehniki. Namig najdete: tukaj.

Pred vrati so praznični dnevi in letos se bo potrebno še posebej potruditi, da bodo prazniki zares praznični. Naj bodo vaše dobrote na mizi okusne a enostavne, pogrinjek pa všečen in prikupen.

Na fotografijah razkrivamo nekaj idej za pogrinjek s Paloma Style servietami:

Specite enostaven šarkelj ali pa se lotite slovenske potice. V obeh primerih boste s pripravljenim razvajali brbončice svojih najbližjih.

Drugi Paloma Style izziv  Pripravite enostaven šarkelj. Potrebujete 4 jajca, lonček sladkorja, vrečko vanilin sladkorja, nastrgano lupinico limone (pazite, da je lupinica užitna) in sok ene limone, lonček olja in lonček mleka ter tri lončke moke in vrečko pecilnega praška. Po želji lahko en lonček moke nadomestite z lončkom mletih mandeljnov, lešnikov ali orehov ali pa kakšnih drugih oreščkov po izbiri. Vse skupaj date v posodo in dobro premešate. Testo prelijete v pekač za šarkelj po vaši izbiri. Ne pozabite namastiti pekača. Šarkelj pečete na 180 stopinjah Celzija približno 30 do 45 minut. Prepričajte se, da je šarkelj pečen. Na najdebelejšem delu prebodete testo z leseno palčko. Če na palčki ni sledi testa, je šarkelj pečen.

Še en namig: če želite čokoladno pecivo, med mešanjem dodajte nekaj žlic kakava. Lahko pa testo tudi razdelite in polovico obarvate s kakavom, nato pa ga izmenično vlivate v pekač in dobili boste pisan šarkelj.

Manjkajo samo še pisana jajčka. Pobarvajte jih z naravnimi barvili. Lahko jih skuhate v čebulnih olupkih, v rdeči pesi, v kvalitetnem rdečem vinu ali pa skupaj z borovnicami. Če pa uporabite serviete Paloma Style in se lotite servietne tehnike, bodo pa jajčka najlepša.

Naj bo to tretji Paloma Style izziv. Kako to naredite, poglejte tukaj ali pa spremljajte Instagram profil @palomamoments, kjer v sodelovanju z @mamakuha nastaja čudovita Velikonočna dekoracija.

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si