H&M pomlad v vajbu 90′ let in zavezana trajnosti

Mar ni najlepša kombinacija, ko se narava in moda združita? S ponosom najavljamo pomladno kolekcijo H&M (jo že najdete v izložbah in na spletni strani), ki je še bolj trajnostna in obljublja mnoge modne kombinacije. Predstavljamo vam, kako smo jih za vikend pobeg skombinirali mi! 

Za pomlad 2021 je H&M naredil še en pogumen korak v svojih prizadevanjih za trajnost in vodil spremembo v modni industriji z ustvarjanjem novih inovativnih materialov, kot je Agraloop ™ Biofibre ™, ki se je povečal po obsegu in količini, ki je bila uporabljena od prve predstavitve v asortimanu H&M. S kolekcijo, polno športnih in minimalističnih elementov iz devetdesetih let, so ključni izdelki skrajšan pulover s kapuco brez rokavov, čudovita obleka s trakovi za zavezati in detajli na strani ter jeans brezrokavnik z žepi. Kolekcija H&M Spring 2021 bo na voljo 25. marca v prodajalnah in na hm.com.

Kolekcija črpa navdih iz minimalistične nonšalantnosti devetdesetih let in se poigrava z volumnom in pridihom enostavnega krojenja. Ključni kosi v kolekciji so obleke, ki se enostavno nosijo, majice brez rokavov, blazerji z enorednim zapenjanjem, kratke hlače z elastičnimi pasovi, denim hlače in trenčkot. Po predstavitvi v H&M Conscious Exclusive AW20 se Agraloop ™ Biofibre ™ zdaj uporablja tudi pri glavnih kolekcijah, kar je še en inovativen primer, kako je Conscious Exclusive preizkušeni inkubator za nove tehnologije in materiale. S pretvorbo odpadkov pridelkov – v tem primeru oljnih semen konoplje – v naravne vlaknine kot je Agraloop ™ Biofibre ™, le-to sedaj najdemo v več različnih izdelkih, kot na primer skrajšanem puloverju s kapuco brez rokavov in lahkotno strukturiranem trenčkotu.

V preostalih kosih kolekcije so predstavljeni še drugi bolj trajnostni materiali, od katerih nekateri ostajajo nebarvani, vključno z materiali, kot so organski bombaž, jeans in poplin ter organski lan, kar odraža ambiciozen cilj H&M, da bi do leta 2030 uporabljali samo 100 % reciklirane ali druge trajnostne materiale. Pomirjena in nevtralna barvna paleta kolekcije – bež, ekru, siva in črna – pa omogoča številne kombinacije osebnih stilov.

 

GRAZIA je te kose iz Spring kolekcije izbrala kot TOP izbor za vikend pobeg, ki se ga to pomlad zagotovo še posebej veselimo.

Naj jih bo čim več!

 

Fotografije: Tibor Golob

Model: Leilani S.

Ličenje: Sara Kaisersberger (@secretkeymakeup)

Fg+

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si