Pop Design v velikem slogu: “Videospot nam je korak za korakom spodnesel tla pod nogami!”

Legendarna glasbena skupina Pop Design se z novim glasbenim vokalistom Mitjo Šinkovcem na odre vrača v polnem zamahu. Pred katkim so izdali novo pesem Korak za korakom, za katero so posneli tudi videospot, v katerem se odvijata dve zgodbi.

Legende slovenske glasbene scene pri svojem delu ne marajo polovičarstva, zato so svoji zadnji skladbi Korak za korakom in ustvarjanju videospota posvetili največ pozornosti.

Premierna predstavitev se je zgodila v Clubu Life Domžale

Najnovejši videospot Korak za korakom je nastal pod taktirko Mateja Simčiča, premierno pa so ga prikazali to soboto v Clubu Life Domžale.

Videospot je nastajal na treh lokacijah, snemanje je potekalo tri dni, najbolj drzna lokacija pa je bila vsekakor cerkev v Adergasu, kjer so posneli največ prizorov. »V Adergasu so nas toplo sprejeli, pa tudi tamkajšnji župnik je imel posluh za naše želje in nam je dovolil, da v cerkvi ustvarimo neponovljivo doživetje,« pove Jani Marinšek – John, kitarist skupine Pop Design.

Filmska zasnova s prepletom dveh zgodb

»Prepričani smo, da smo pri videospotu naredili korak dlje, saj smo v njem ustvarili pravo filmsko atmosfero. Prepletanje dveh zgodb te spodbudi, da si videospot ogledaš večkrat. Šele tako si lahko pozoren na vse elemente, ki se v njem pokažejo,« pravi klaviaturist Martin Erjavec.

V videospotu se namreč odvijata resnična in namišljena zgodba. Resnična je pravzaprav zelo žalostna, saj on na koncu ugotovi, da ne more biti s punco, ki mu je všeč. Ona je namreč nuna.

»Vendar v procesu tega spoznavanja on naleti na vedeževalko, ki mu njegovo ljubezen opiše kot sanjsko pravljico, v kateri oba živita srečno do konca svojih dni. A vendar je njena napoved izmišljena in fant na koncu ostane brez denarja in brez ljubezni,« razkrije ozadje zgodbe Martin, John pa mu ob tem prikima: »Upam si trditi, da je ta videospot zagotovo najboljši videospot, kar smo jih naredili, takoj za Potepuhom. Je res filmski. Zanj smo si vzeli izjemno veliko časa in nismo naredili nekaj na hitro. Všeč nam je, ker ni narejen na prvo žogo in ni takšen, kot jih ta trenutek delajo glasbeniki. Zanj si je treba vzeti čas in si ga ogledati večkrat. Ko ga boste videli, boste vedeli o čem govorim,« se nasmehne John.

Videospot si lahko ogledate TUKAJ.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si