POP-UPSTART: Kiss the future, Lyc in Žene

Četrtek, 7. november 2019 – petek, 8. november 2019,

Projektna pisarna CzK

 

Projektna pisarna Centra za kreativnost v Mariboru ponovno vabi na prodajni pop-up dogodek, kjer bodo gostili tri blagovne znamke modnih oblačil in kolektive urbane kulture. Predstavili bodo njihove pristope k ustvarjanju, prodaji in trženju ter načine spopadanja s težavami, ki pri tem nastajajo. Predstavitveni pogovor z oblikovalci bo potekal v četrtek, 7. novembra 2019, ob 18. uri, sledilo bo odprtje pop-up trgovine, ki bo odprta v četrtek do 22. ure in v petek med 10. in 18. uro. Vabljeni, da spoznate in podprete sveže kolekcije mladih oblikovalcev in oblikovalk.

 

 

KISS THE FUTURE je urbana modna znamka oblačil in umetniško ime Tanje Pađan, ki je leta 2011 diplomirala na smeri Oblikovanje tekstilij in oblačil na NTF. Je aktivna članica coworking delavnice Anselma, kjer si atelje deli še z drugimi ustvarjalci. Navdih črpa iz znanstvene fantastike, urbane kulture, eksperimentalnega videa, dolgih romanov, vesolja in rokokoja. Kiss the Future je okvir za testiranje novih idej in alternativnih potekov dela; pri tem imajo narativno vlogo oblačila, izdelana v majhnih serijah, ki največkrat najdejo svoje mesto v fotoserijah, videih, na odru, v osebnih arhivih zbirateljev ali v časovni kapsuli.

 

LYC je mlad kolektiv, ki čez dan ustvarja oblačila v enosobnem stanovanju, ponoči pa skejta po mestnih ulicah. Preprosti dizajni njihovih oblačil so namenjeni skejtanju pred objektivom kamere Sony VX1000, osredotočanje na »cut ‘n’ sew«, »one off pieces« in kolaboracije pa kaže na odmik od tipičnega skejt branda. Namen kolekcij je združiti skejt kulturo z referencami iz popkulture nekdanje Jugoslavije. Njihova navdušenost nad idejo, da so v našem prostoru nekoč oblikovali in izdelovali kultne produkte, še dodatno prispeva k želji po ponovnem izdelovanju oblačil pri nas. Konec oktobra so se predstavili tudi na konferenci Sistem mode v organizaciji Centra za kreativnost in društva SOTO.

 

ŽENE skate crew je svež kolektiv deklet, ki jih združuje ljubezen do skejtanja in temu pripadajoče DIY-kulture. Žene poskušajo s svojim delovanjem opozoriti na premajhno prisotnost žensk na slovenski skejt sceni in v te namene raziskujejo možnosti različnih medijev, ki jih ponujata skejtbording in DIY-kultura, kot orodij za večjo integracijo žensk v skejt sceno. Želja kolektiva je predvsem ustvarjanje fanzinov, analogne fotografije, grafik in videov, podpiranje lokalne DIY skejt scene ter sodelovanje z različnimi lokalnimi in neodvisnimi kolektivi obstoječe skejt kulture. Njihovo zadnje vidno sodelovanje poteka s kolektivom LYC, s katerim ustvarjajo prvo kolekcijo oblačil, namenjeno (skejt) puncam.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si