Pop-Upstart: Urbana skate kultura v Mariboru

 

RELAX CREW SKATECO. IN EMBISI SKATEBOARDING

 

 

Projektna pisarna CzK, 20. in 21. junij, Maribor

 

Na zadnjem Pop-Upstart dogodku pred poletnimi počitnicami, Projektna pisarna Centra za kreativnost v Mariboru, tokrat prvič predstavlja dve blagovni znamki iz urbane skejt kulture. V četrtek 20. in v petek, 21. junija, bodo gostili kolektiv RelaxCrew Skateco., ki se že več let ukvarja s poslikavo in prodajo skejtbordov ter lokalno mariborsko znamko Embisi. Kolektiva tudi sicer uspešno sodelujeta, za tokratni dogodek pa bosta skupaj zavzela Projektno pisarno CzK in jo za dva dni spremenila v skejt trgovino. Na predstavitvenem pogovoru s člani obeh kolektivov, ki bo v Projektni pisarni CzK v četrtek, 20. junija 2019, ob 18. uri, bomo spoznali njihove ustvarjalne procese in podjetniške veščine, sledilo pa bo odprtje pop-up trgovine. Takrat bodo izdelki blagovnih znamk RelaxCrew Skateco. in Embisi vse do 22. ure na voljo po posebnih cenah, enako tudi v petek, 21. junija, od 10. do 18. ure. Vabljeni na zadnji Pop-Upstart dogodek pred poletjem.

 

V ciklu Pop-Upstart dogodkov, CzK vsak mesec gosti slovenske oblikovalce iz različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter jim omogoča, da svoje izdelke predstavijo novemu, širšemu občinstvu. Na ta način spodbujajo podjetništvo kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov, ki ob tem predstavljajo svoje pristope k ustvarjanju, prodaji in trženju ter načine spopadanja s težavami, ki pri tem nastajajo.

 

RelaxCrew Skateco. je majhno podjetje iz Kisovca, ki se od leta 2012 ukvarja s prodajo skejtbordov. Ekipo sestavlja deset skejterjev z različnih koncev Slovenije, ki jih združujeta ljubezen do skejtbordinga in snemanja videov ter podjetniška žilica. Vse grafike natisnejo sami v studiu v Kisovcu, za kar uporabljajo sitotisk in toplotno stiskalnico. Skozi leta se je RelaxCrew razvil v dodatno blagovno znamko z imenom »WePrintBoards«, saj so svoje storitve začeli ponujati tudi drugim znamkam.

 

Embisi skateboarding je zgodba, ki temelji na več kot 25-letnem sožitju s skejt kulturo in se je leta 2013 nadgradila z ustanovitvijo lokalne skejt znamke Embisi. Ker so se prvi skejt triki ustanoviteljev Embisija zgodili v Mariboru, od tu izhaja tudi samo ime. Maribor je bil med subkulturami na ulici vedno znan kot »MBC« (Maribor City), zato je fonetična oblika »Embisi« pravzaprav del DNK-zapisa vseh mariborskih skejt generacij in zdaj tudi znamke, ki jim pripada. Embisi slovi po edinstvenih serijah skejt desk in njihovih grafikah, ki so vsakič znova ustvarjene v sodelovanju s top ilustratorji, oblikovalci, grafiterji in umetniki. Vsaka deska je primerna tako za na ulico kot za na steno, saj je čista ulična umetnost.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si