Popečeni njoki s češnjevimi paradižniki

VP_2Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Če spomladi komaj čakava šparglje, da jih uporabiva na 1001 način, potem se poleti vsekakor enako veseliva paradižnika. Tistega svežega, sladkega z domačega vrta. Ta recept vam bo vzel samo 15 minut časa, kosilo pa bo enostavno, lahko in sveže. Popolno za vroče dni!

Za 4 osebe
Čas priprave: 15 minut

tomato-gnocchi_jernejkitchenSESTAVINE:

600 g njokov (recept: http://www.jernejkitchen.com/sl/recepti/kruh-in-testo/njoki)
3 žlice olivnega olja
20 češnjevih paradižnikov
2 pesti sveže bazilike
150ml belega vina, sladkega
100g parmezana, sveže naribanega
sol, poper

POSTOPEK:

1. NJOKI
Na srednje močan ogenj pristavimo kozico napolnjeno z vodo. Pustimo, da voda zavre.

2. OMAKA
Na srednje močan ogenj pristavimo večjo ponev. Dodamo dve žlici olivnega olja ter umite in dobro osušene češnjeve paradižnike. Pustimo 5-10 minut, da se paradižniki zmehčajo in karamelizirajo, občasno premešamo. Z vilico pritisnemo paradižnike ob ponev, da spustijo sok in se tako zmehčajo. Dodamo pest sveže bazilike, rahlo prepražimo ter zalijemo z vinom. Povečamo ogenj in kuhamo tako dolgo, da 2/3 vina izpari; približno 5 minut.

3.
Skuhamo njoke. Preden njoke odcedimo, shranimo 100 ml vode, v kateri so se kuhali njoki. Njoke odcedimo in speremo pod hladno vodo. Na srednje močan ogenj pristavimo ponev. Dodamo žlico olivnega olja in popečemo njoke. 100 ml vode, v kateri so se kuhali njoki, dodamo k omaki ter pokuhamo, da se omaka nekoliko zgosti; približno 2 minuti.

4. POSTREŽEMO
Popečene njoke dodamo v ponev z omako, dodamo preostalo svežo baziliko in dobro premešamo. Dodamo še sveže nariban parmezan ter postrežemo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si