Popečeni njoki s češnjevimi paradižniki

VP_2Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Če spomladi komaj čakava šparglje, da jih uporabiva na 1001 način, potem se poleti vsekakor enako veseliva paradižnika. Tistega svežega, sladkega z domačega vrta. Ta recept vam bo vzel samo 15 minut časa, kosilo pa bo enostavno, lahko in sveže. Popolno za vroče dni!

Za 4 osebe
Čas priprave: 15 minut

tomato-gnocchi_jernejkitchenSESTAVINE:

600 g njokov (recept: http://www.jernejkitchen.com/sl/recepti/kruh-in-testo/njoki)
3 žlice olivnega olja
20 češnjevih paradižnikov
2 pesti sveže bazilike
150ml belega vina, sladkega
100g parmezana, sveže naribanega
sol, poper

POSTOPEK:

1. NJOKI
Na srednje močan ogenj pristavimo kozico napolnjeno z vodo. Pustimo, da voda zavre.

2. OMAKA
Na srednje močan ogenj pristavimo večjo ponev. Dodamo dve žlici olivnega olja ter umite in dobro osušene češnjeve paradižnike. Pustimo 5-10 minut, da se paradižniki zmehčajo in karamelizirajo, občasno premešamo. Z vilico pritisnemo paradižnike ob ponev, da spustijo sok in se tako zmehčajo. Dodamo pest sveže bazilike, rahlo prepražimo ter zalijemo z vinom. Povečamo ogenj in kuhamo tako dolgo, da 2/3 vina izpari; približno 5 minut.

3.
Skuhamo njoke. Preden njoke odcedimo, shranimo 100 ml vode, v kateri so se kuhali njoki. Njoke odcedimo in speremo pod hladno vodo. Na srednje močan ogenj pristavimo ponev. Dodamo žlico olivnega olja in popečemo njoke. 100 ml vode, v kateri so se kuhali njoki, dodamo k omaki ter pokuhamo, da se omaka nekoliko zgosti; približno 2 minuti.

4. POSTREŽEMO
Popečene njoke dodamo v ponev z omako, dodamo preostalo svežo baziliko in dobro premešamo. Dodamo še sveže nariban parmezan ter postrežemo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri