Popoln espresso iz domače kuhinje

Po kavi se dan pozna, tudi, če smo ostali doma. Zato je dobro, da si privoščimo najboljšo. Za vse ljubitelje vrhunskih okusov espresso kave je prava izbira kava v kapsulah. Z njo si pričaramo popolno skodelico kave, kot v nam ljubi kavarni.

Priprava dobrega espressa sploh ni zapletena in zanj ne potrebujemo profesionalnega aparata, kot ga uporabljajo baristi. Dovolj je aparat za pripravo kave iz kapsul in seveda izbira kapsul kakovostne kave. Če aparata nimate doma, ga brez težav lahko kupite prek spleta, kjer je ponudba pestra. Pri tem je treba razmisliti, kakšno kavo boste pili in koliko ste zanj pripravljeni odšteti.

Vse pa se seveda začne pri kavi. Samo mešanice, pripravljene iz pozorno izbranih sort kave, nikoli ne razočarajo. Tako kot Barcaffèjeva paleta kapsul Perfetto, ki so plod dolgoletnega znanja in tradicije iz področja kave. Široka nabor okusov bo zadovoljil še tako zahtevne kavoljube. Od malega espressa z veliko arome, mamljivo kremastega Capuccina, ravno pravšnjega razmerja kave in mleka v Caffè latte do Single origin 100% arabice iz Brazilije in Etiopije. Kar je še dobro, da so kapsule združljive z aparati Dolce Gusto in Nespresso, tako je korak do popolne mešanice okusov kave še krajši.

Užijte to lepo nedeljo od prve kapljice!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si