Popolna praznična okrasitev

 

Praznični čas je tu in glede na to, kako hitro minevajo dnevi, je čas, da začnete resno razmišljati o božični in novoletni dekoraciji za vašo mizo, na katero boste postregli najbolj poseben obrok leta. Verjamemo, da pri kuhanju ne boste imeli težav in boste pripravili jed, s katero imate že veliko izkušenj.
Bolje je namreč, da za posebne dni, kakršni so božično-novoletni prazniki, z recepti ne eksperimentirate preveč in se držite že preizkušenih. Manjka vam torej le še pika na i, ki bo pokazala, da ste se na to posebno priložnost res dobro pripravili. To je dekoracija vaše praznične pojedine.

Kako pripraviti popolno praznično okrasitev vaše mize in z njo navdušiti prav vse goste?

 

Z vami delimo nekaj nasvetov, kako to storiti z nekaj malega priprave in kreativne žilice. Osnova za vašo okrasitev naj bodo enotne barvne palete in plastenje dekoracije po višini in ne le dolžini mize. V prvem koraku začnete z osnovo – to je prt, lahko pa tudi z namiznim dekorativnim tekačem, ki mu dodate podloge za krožnik glede na število gostov. Na fotografijah lahko vidite izbor tekača v baby roza barvi s pletenimi podlogami v naravni barvi.

Po tem koraku izberite krožnike in pribor. Z našo baby roza podlogo se najbolje ujema roza odtenek krožnikov in pribor v zlati barvi, ki je zadnje čase zelo popularna izbira in izgleda nekoliko bolj glamourozno. Zelo odlična izbira za praznične pojedine. Mizi zatem začnite dodajati dekoracijo. Na sredini začnite z glavno zvezdo in največjim dekorativnim elementom, ob tem pa ne pozabite na to, da lahko dekorirate tudi v višino. Višji elementi v dekoraciji bodo prinesli več razgibanosti in dodali opaznost. Odlični za takšen primer so svečniki.

Nenazadnje dodajte serviete. Izbrali smo serviete iz zimske kolekcije Paloma. Z njihovo pomočjo boste v hipu vaši dekoraciji dodali več življenja in ustvarili moderno, elegantno in hkrati toplo domače vzdušje. So idealni, da izrazijo več zimskega vzdušja in pričarajo zimsko pravljico pri vas doma.

Poleg klasičnega zlaganja servietov na krožnik jih lahko zvijte in zavežete z razkošnim trakom, na krožnik pa sestavite sklop večih servietov različnih velikosti in barv. Bodite ustvarjalni. Poleg tega lahko serviete postavite tudi na stojalo za prtičke na mizo, če bo morda kdo potreboval še dodaten servietek. Če nimate stojala jih lahko zavijte v večji kozarec. Na sklop servietov lahko postavite tudi natisnjene ali napisane kartice z imenom vsakega gosta ali pa preprosto napišete dobrodošlico in jih položite na prtiček. Namesto kartice z imenom pa lahko tudi vsakega gosta obdarite z majhnim darilcem – v našem primeru smo goste obdarili z majhnim kositrnim vojačkom. Vsi imamo radi take malenkosti in male pozornosti.

Ledaboss, hvala za inspiracijo!

 

Za še več idej, kako pripraviti dekoracijo s servietami, pa obiščite Instagram profil Paloma.

 

Fotografije: Ledaboss

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si