Poročilo iz milanskega tedna mode: Dolce & Gabbana ter Bottega Veneta narekujeta nove trende!

Za nami je še en milanski teden mode, ki narekuje nove trende za prihodnjo jesen in zimo. GRAZIA je danes pod drobnogled vzela dve znamki, brez katerih milanski teden ne bi obstajal. To sta elegantna Dolce&Gabbana ter edinstvena Bottega Veneta.

DOLCE&GABBANA: ženstvena TUXEDO kolekcija

»V očarljivem združevanju se moško in žensko prepletata, ustvarjata krojaštvo, ki vključuje osupljiv spekter odvzetih do izbranih odtenkov. To združevanje določa bistvo večne ženstvenosti, hkrati pa postavlja merila za trajno eleganco.« Tako je Dolce&Gabbana ubesedila svojo novo ženstveno kolekcijo ob njeni predstavitvi na milanskem tednu mode.

Elegantna pripoved v Črni Siciliji, okrašena z zlatimi dodatki in bleščečimi kamni, se odvija skozi elegantne linije in rafinirane tkanine, kot so žamet, šifon, čipka, dopolnjene s posebnimi mrežastimi detajli. Ti izrazi pristne lepote obogatijo obleke, srajce in dodatke s sofisticiranim pridihom.

OGLEJTE SI UTRINKE IZ MODNE REVIJE!

Tuxedo: Čista eleganca

Navdih sta črpala iz moške mode, smoking pa se je pojavil kot simbol sodobne ženstvenosti. Ta ikonični komplet raziskuje nove proporce in podrobnosti, ponuja pa številne variacije, od spenser jakne do modela Dolce, od elegantno krojenih hlač do oblek z ovitimi krili. Ves čas ohranja nepogrešljivo sartorialno eleganco, na katero pomislimo ob znamki Dolce&Gabbana. Od sandalov s peto, okrašenih z bleščečimi pentljami, do čevljev iz lakiranega usnja – slog obutve odraža krojaški pridih Tuxedo videza. Izstopajoči dodatki vključujejo torbo Marlene, kape v kombinaciji s satenastimi rokavicami za motoriste in trak za lase v slogu smokinga. Dolce&Gabbana ženska je zapeljiva, ambiciozna, elegantna in ima »Mob Wife« estetiko, ki je obnorela svet družbenih omrežij.

Po modni brvi se je v seksi videzu z mrežastim pokrivalom prva sprehodila supermodel Naomi, ki je obraz znamke.

Bottega Veneta o vzdržljivosti na modni reviji

“Cvetijo po tem, ko je bila zemlja zažgana: dajejo občutek upanja. Vračajo se močnejši kot kadarkoli prej. Tu eleganca pomeni vzdržljivost,” s to metaforo Matthieu Blazy predstavlja novo žensko in moško kolekcijo za jesen-zimo 2024-25, kjer niso manjkali Kate Moss, Raf Simons, Julianne Moore in zvezda znamke viralne kampanje paparacijev, A$AP Rocky.

Mnogi modni guruji so težko pričakovali zadnji dan milanskega tedna mode, ko je svoje dizajne predstavila Bottega Veneta, saj vedno pripravi modno revijo v pravem pomenu besede. Tudi z izbiro ambienta ne razočarajo – tla in stoli so vedno nekaj posebnega in tudi letos ni bilo nič drugače. Lesena tla s terakotnim vzorcem, sedeži pa so stoli LC14 Cabanon Le Corbusierja.

Čeprav so bila oblačila funkcionalna, so imela Blazyjev podpis – široko in oversized!

TUKAJ SI OGLEJTE MODNO REVIJO!

Blazy novo kolekcijo opisuje kot: »monumentalizem vsakdanjega: občutek privlačnosti in zaupanja v pragmatično, uporabno in namensko.« Barvna zgodba je bila prostorna, kar je dalo enako veliko prostora za obsežno nevtralno paleto kot za svetlo kolo rdečih, rumenih, zelenih, modrih in drugih odtenkov. Rdeča nit so bile njihove znamenite pletene usnjene torbe, ki so dale končni dotik Blazyjevi monumentalni viziji. Dvoredni suknjiči, usnjene jakne in obleke, slojeviti in klasični plašči, plapolajoča krila, in poudarjeni ovratniki!

Foto: Profimedia

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si